logo nrv

Rechtvaardigheid en Vrede

Negen christelijk geïnspireerde solidariteitsorganisaties werken samen in het netwerk aan gemeenschappelijke initiatieven. 

Meer...

vredeswake 5 maart 2017

Vredeswakes

Waardig werk voor iedereen als voorwaarde voor duurzame vrede. Het is het thema van de vredeswake ‘Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.’ op zondag 5 maart 2017 in Langemark.

meer...

 

oikocredit

Oikocredit: groene energie in het Zuiden

Beleg je geld ethish en investeer samen met Oikocredit in groene energieprojecten in het Zuiden.

meer...

 

  • 65 parochies in het Waas- en Scheldeland
    CO2-uitstoot verminderde met 123 ton per jaar. De kerkfabrieken van 65 parochies uit 8 gemeenten in het Waasland schakelden samen met hun gemeentebesturen over op groene windstroom. Voor de kerken...

Brussel, 8 januari 2015 – 'Nieuw fascisme kan enkel met daadwerkelijk en actief pluralisme beantwoord worden' zegt Didier Vanderslycke, namens het ORBIT team, in een reactie op de aanval op de redactie van Charlie Hebdo in Parijs. 'Deze geweldsdaad raakt ons allemaal. Ze probeert de grondwettelijke vrijheden van alle burgers aan te tasten. Wij zijn echter in staat samen en constructief weerwerk te bieden.

We moeten dat nu meer dan ooit doen, vervolgt hij. Niet alleen door een goede journalistieke pen, maar ook door meer stem te geven aan actieve pluralisten van alle horizonten. Dat is onze verantwoordelijkheid, maar vooral die van onze bestuurders en volksvertegenwoordigers. Deze verantwoordelijken moeten beseffen dat ze in deze superdiverse samenleving voluit middelen moeten geven aan superactieve pluralisten om het noodzakelijke opbouwwerk in hun straat, het onderwijs, het cultureel werk en in de media te versterken.

ORBIT vzw steekt voluit een hart onder de riem van organisaties, politici, journalisten, leraars, religieuze en levensbeschouwelijke verantwoordelijken,... die vandaag al werken aan verbondenheid en actief pluralisme. We kunnen in België, maar ook in Europa en de wereld, steeds rekenen op burgers van verschillende levensbeschouwingen en religies die 'hart' boven 'hard' stellen. We kunnen ook bouwen op leiders, opvoeders, vaders en moeders die vanuit hun levensbeschouwing, religie of identiteit, geweld verafschuwen en de open dialoog verkiezen.

ORBIT vzw roept onze regeringen en parlementen op om – meer dan ooit tevoren - dié levensbeschouwelijke en religieuze verantwoordelijken, groepen en gemeenschappen (media)stem te geven. Positieve krachten nu naar de achtergrond verdringen is onverstandig. Daarom: kleur de pennen, potloden, schermen en redacties! Laat zien en horen dat we onze grondwet zelf au sérieux nemen.

Contact: Didier Vanderslycke 0478/234564


klimaatnetwerk liggend spot

Klimaatnetwerk.be

Elke groep een klimaatplan.

meer...

Kalender

Vorige maand Maart 2017 Volgende maand
M D W D V Z Z
week 9 1 2 3 4 5
week 10 6 7 8 9 10 11 12
week 11 13 14 15 16 17 18 19
week 12 20 21 22 23 24 25 26
week 13 27 28 29 30 31

Komende activiteiten

Geen evenementen

Afbeelding1 Caritas int be cmyk 110px logocaritas 110px Afbeelding7  orbit2  Afbeelding2   Afbeelding6  welzijnsschakels  Wzz Logo 2 WEB