logo nrv

Rechtvaardigheid en Vrede

Negen christelijk geïnspireerde solidariteitsorganisaties werken samen in het netwerk aan gemeenschappelijke initiatieven. 

Meer...

klimaatnetwerk liggend spot

Scheppingsperiode en Wereldgebedsdag 1/9

Download nu het aanbod voor liturgie-bezinning-gesprek-actie.

meer...

oikocredit

Oikocredit: groene energie in het Zuiden

Beleg je geld ethish en investeer samen met Oikocredit in groene energieprojecten in het Zuiden.

meer...

 

  • Cohousing Waasland
    Wonen met aandacht voor elkaar en voor de planeet Cohousing Waasland is een groep mensen van uiteenlopende achtergronden, van 0 tot 70-plus, alleenstaanden en gezinnen, die ervoor gekozen hebben om...

Sinds enkele maanden is de verhoogde aankomst van vluchtelingen en nieuwe migranten dagelijks nieuws. Dat roept heel wat spanning op, maar wat vooral opvalt is een enorme golf van solidariteit en van goede wil om te helpen. 

Wat kunnen lokale kerkgemeenschappen nu doen voor vluchtelingen en nieuwe migranten? ORBIT geeft tips om een ‘gemeenschap van gastvrijheid’ te worden.

Op verschillende domeinen worden bijzondere activiteiten ontwikkeld om te zorgen voor opvang en onthaal van de nieuwkomers. De Belgische bisschoppen deden eind augustus een eerste oproep om te voorzien in onderdak en woningen aan te bieden. Op 13 oktober publiceerden zij hun verklaring Samen leven met de vluchtelingen en migranten, onze broeders en zusters’. Ondertussen werden allerhande initiatieven opgezet en dienen zich vrijwilligers aan om mee te werken. Ook parochies, lokale kerkgemeenschappen en groepen christenen engageren zich. Ze vragen wat ze best kunnen doen.

ORBIT geeft in dit artikel tips om door pastorale en maatschappelijke inzet, een ‘gemeenschap van gastvrijheid’ te worden.


klimaatnetwerk liggend spot

Klimaatnetwerk.be

Elke groep een klimaatplan.

meer...

Kalender

Vorige maand Juni 2017 Volgende maand
M D W D V Z Z
week 22 1 2 3 4
week 23 5 6 7 8 9 10 11
week 24 12 13 14 15 16 17 18
week 25 19 20 21 22 23 24 25
week 26 26 27 28 29 30

Komende activiteiten

Geen evenementen

Afbeelding1 Caritas int be cmyk 110px logocaritas 110px Afbeelding7  orbit2  Afbeelding2   Afbeelding6  welzijnsschakels  Wzz Logo 2 WEB