Sinds midden augustus 2015 is Caritas International druk in de weer om vluchtelingen op te vangen en hen te begeleiden om hier een plek te vinden. Medewerkers van CI zijn aanwezig bij de pre-opvang, en ondersteunen vluchtelingen die zich willen registreren bij de dienst Vreemdelingenzaken, aan het Maximiliaanpark in Brussel.

Caritas International organiseert ook collectieve noodopvang op verschillende plaatsen in België. Meer informatie hierover is te vinden op hun website, waar geïnteresseerden zich ook kunnen aanmelden voor vrijwilligerswerk of om op de hoogte te blijven van alle initiatieven. ROB TV, de regionale zender van Leuven en omstreken, maakt iedere week een reportage over de vluchtelingen die verblijven in het kasteel in Scherpenheuvel, waar CI alles in goede banen leidt.


We worden geconfronteerd met een vluchtelingen- en migratiecrisis, die zo complex en ruim is dat we er niet langer het overzicht over kunnen bewaren. Overal ontstaan er solidariteitsinitiatieven. Duizenden mensen willen helpen, willen 'iets' doen voor de vluchtelingen. Maar 'helpen' is niet zo simpel.

Gelukkig zijn er tal van organisaties die expertise hebben in één of ander facet van deze problematiek. Het Netwerk Rechtvaardigheid en Vrede verbindt negen christelijke solidariteitsorganisaties, en brengt op die manier een indrukwekkende complementariteit van hulpverlening samen: van de eerste noodopvang tot de integratie in de samenleving, met alles wat daarbij komt kijken. 

Op deze pagina brengen we zoveel mogelijk informatie samen. Uit onze lidorganisaties en ook van andere organisaties en initiatieven. Op die manier proberen we mensen te helpen die 'willen helpen'... Aarzel niet om contact op te nemen met vragen of suggesties.

Afbeelding1 Caritas int be cmyk 110px logocaritas 110px Afbeelding7  orbit2  Afbeelding2   Afbeelding6  welzijnsschakels  Wzz Logo 2 WEB