campagne van Pax Christi International

Vijf jaar geleden begon de gewelddadige onderdrukking van het vreedzaam verzet in Syrië. Vandaag lijkt de situatie schrijnender dan ooit. Pax Christi International lanceert daarom een campagne 'Tekenen van hoop voor Syrië', die loopt van 15 tot 20 maart 2016.

In de voorbije 5 jaar werden meer dan 250.000 Syrische burgers gedood, meer dan 13,5 miljoen Syrische burgers zijn noodlijdend geworden, 6,5 miljoen zijn in eigen land ontheemd, waaronder honderdduizenden in belegerde steden, beroofd van voedsel en elementaire voorzieningen. Er zijn bovendien meer dan 4,6 miljoen Syriërs gevlucht naar de omringende landen of verderop.

Elke organisatie, groep of individu die iets wil organiseren om solidariteit te betuigen met de slachtoffers in Syrië, maar ook voor de vele vluchtelingen en slachtoffers van oorlog en geweld elders, kan dit initiatief delen via facebook of twitter via de hashtag #hopeforsyria. Op de website https://hopeforsyria.wordpress.com/ vind je informatie in verschillende talen, waaronder het Nederlands (klikken op 'Dutch').

 

TEKEN van HOOP stellen voor SYRIE

donderdag 17 maart 2016, kerk Goede Bijstand, Kolenmarkt 89, 1000 Brussel

Pax Christi Vlaanderen en ORBIT vzw stellen voor om - in samenwerking met Broederlijk Delen, het Netwerk Rechtvaardigheid en Vrede en onze Franstalige zusterorganisaties - op donderdag 17 maart van 12 uur tot 15 uur in de kerk van Goede Bijstand, Kolenmarkt 89 in het centrum van Brussel een teken van hoop te stellen, in verbondenheid met alle slachtoffers van de oorlog en zeker ook met de Syrische vluchtelingen hier bij ons.
We kiezen uitdrukkelijk voor een tijd van gebed, vasten en ontmoeting. Wie daaraan wil meedoen, is welkom. Er is ruimte voor meerdere talen en met name Nederlands, Frans, Engels en Arabisch.   


Het verloop is als volgt gepland:
  • 12 uur: welkom en woord van toelichting; het vasten drukt zich uit in het overslaan van het middagmaal
  • 12.15 uur tot 13 uur: kennismaking en luisteren naar onze betrokkenheid op het drama in Syrië
  • 13 uur tot 14 uur: tijd van stil gebed en stille interreligieuze meditatie, enkele keren onderbroken door een lied in het Arabisch en/of Nederlands en Frans, en een bede uit diverse religieuze tradities  
  • 14 uur tot 15 uur: delen van onze pijn en hoop, luisteren naar het verhaal van onze Syrische vrienden en moment van ontmoeting bij een kopje thee door hen aangeboden.  

Contact en aanmelden bij: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

hopeforsyria


We worden geconfronteerd met een vluchtelingen- en migratiecrisis, die zo complex en ruim is dat we er niet langer het overzicht over kunnen bewaren. Overal ontstaan er solidariteitsinitiatieven. Duizenden mensen willen helpen, willen 'iets' doen voor de vluchtelingen. Maar 'helpen' is niet zo simpel.

Gelukkig zijn er tal van organisaties die expertise hebben in één of ander facet van deze problematiek. Het Netwerk Rechtvaardigheid en Vrede verbindt negen christelijke solidariteitsorganisaties, en brengt op die manier een indrukwekkende complementariteit van hulpverlening samen: van de eerste noodopvang tot de integratie in de samenleving, met alles wat daarbij komt kijken. 

Op deze pagina brengen we zoveel mogelijk informatie samen. Uit onze lidorganisaties en ook van andere organisaties en initiatieven. Op die manier proberen we mensen te helpen die 'willen helpen'... Aarzel niet om contact op te nemen met vragen of suggesties.

Afbeelding1 Caritas int be cmyk 110px logocaritas 110px Afbeelding7  orbit2  Afbeelding2   Afbeelding6  welzijnsschakels  Wzz Logo 2 WEB