Gedreven door een ideaal van sociale rechtvaardigheid wil Studio Globo werken aan een leefbare toekomst waarin elke mens meetelt. Studio Globo stimuleert en versterkt daarom leerkrachten in het Nederlandstalige onderwijs om steeds nieuwe generaties kinderen en jongeren via een verbindend verhaal te bewegen tot mondiale solidariteit, lokaal en wereldwijd.
 
Hiervoor werkt Studio Globo een praktijkgericht vormingsaanbod uit voor leerkrachten van het basis- en secundair onderwijs en leerkrachten in opleiding. Veel van dit educatief aanbod sluit inhoudelijk aan bij één of meerdere van de 7 doelen voor een integrale ecologie. 
 

studioglobo 255pxLager onderwijs

 
Met het digitaal magazine WAW ‘Werk aan de Wereld’ haal je elke maand een nieuw thema binnen in de klas. Het staat vol inspirerende en kant-en-klare activiteiten om je lessen mondiaal te verrijken. 
 

Secundair onderwijs

 
In onze begeleide workshops (2u) onderzoeken we met jongeren complexe, mondiale thema’s.  In elke workshop is ruimte voor reflectie over mogelijke oplossingen en wie welke rol kan spelen in acties voor meer rechtvaardigheid en duurzaamheid. 
  • Heavy Metal - over de winning, verwerking, productie en handel in grondstoffen
  • Aan Tafel – over het wereldvoedselsysteem en zijn actoren
  • FoodWiseAction – over duurzame voeding
  • Jong geLuid – over engagement van jongeren voor systeemverandering
  • StrijdWaardig – over ongelijkheid en sociale verandering
 
Wil je langere tijd werken rond één van de thema’s van de workshops en je leerlingen ook effectief aanzetten tot actie hierrond, bekijk dan zeker ons aanbod “Be the Change” waarbij we je met je leerlingen gedurende een paar dagen op sleeptouw nemen om acties uit te werken voor meer sociale en ecologische rechtvaardigheid in de klas, op school of in de buurt. 
 
Wil je aan de slag met het thema klimaat, organiseer dan een klimaattop bij jou op school. Wij voorzien voorbereidend materiaal om van je leerlingen echte onderhandelaars te maken en komen het rollenspel animeren bij jou op school. 

Hoger onderwijs

 
We hebben een specifiek aanbod voor de lerarenopleiding basisonderwijs waarin we studenten: 
- positief leren omgaan met diversiteit en (on)gelijke kansen in elke klas
- hun blik op de wereld verruimen en hen enthousiast maken over hoe ze de wereld in klas brengen
- concrete werkvormen en leermiddelen interactief laten verkennen
- uitdagen om als persoon te groeien in betrokkenheid en solidariteit 
 
Onze workshops voor het secundair onderwijs zijn ook passend voor studenten uit diverse opleidingen van het hoger onderwijs. 
 

 


BroederlijkDelen logoNEW FullColorWeb 160px logocaritas 110px Caritas int be cmyk 110px Afbeelding7 orbit2 paxchristi present logo 110 180228 LogoWZS 120px wzz logo vzw 200px