Maak kennis met de nieuwe campagne van Ecokerk, die zal  lopen tijdens de Scheppingsperiode, van 1 september  tot 4 oktober.

Met een 7-sprong naar integrale ecologie

De slogan verwijst naar het Laudato Si’ Actieplatform. Dat wordt internationaal gelanceerd, vanuit het Vaticaanse ‘Dicasterie voor Integrale Menselijke Ontwikkeling’

 

7 doelgroepen

gezinnen, bisdommen en parochies, scholen, universiteiten en hogescholen, ziekenhuizen en gezondheidscentra, bedrijven en boerderijen, religieuze gemeenschappen en ordes

 

7 Laudato Si’-doelen

Een antwoord op de "schreeuw van de Aarde"
Een antwoord op de "schreeuw van de armen"
Ecologische economie
Een eenvoudige levensstijl
Ecologische opvoeding
Ecospiritualiteit
Betrokkenheid van de gemeenschap en participatieve actie

 

Op 7 jaar tijd volledig duurzaam worden, in de geest van Laudato Si’

Het is een oproep om de hoognodige diepgaande veranderingen jaar na jaar daadwerkelijk te realiseren. Die periode van 7 jaar is sterk symbolisch geladen. Het verwijst naar het Bijbelse sabbatjaar, waar elke 7 jaar de aarde rust werd gegund. Het houdt de belofte in van bevrijding voor de planeet en voor al wat erop leeft. 

 

laudato si doelen knoppen campagnetekst   laudato si doelen knoppen liturgie   laudato si doelen knoppen downloads

 

#ik7mee

We nodigen gezinnen, groepen, organisaties, instellingen, parochies, bisdommen… uit om in te tekenen op zo’n 7 jaar durend veranderingsproces.

Deel je eigen 7-sprong (woord, beeld, filmpje…) op onze website en op sociale media. Vind alle verhalen verzameld bij #ik7mee.

 

laudato si doelen knoppen deel   laudato si doelen knoppen checklist   laudato si doelen knoppen naar ik7mee

 

Plant een Laudato Si’-boom

Maak je engagement voor de 7-sprong naar integrale ecologie symbolisch zichtbaar, en plant een fruit- of vruchtboom op een publiek toegankelijke plaats, waar de vruchten beschikbaar zijn voor iedereen.

 

laudato si doelen knoppen plantboom   laudato si doelen knoppen registreerboom   laudato si doelen knoppen waargroeitrboom
 

 

Zorg dat ook onze politici durven springen

We hebben ook een daadkrachtig en gedurfd beleid nodig, dat volop de kaart trekt van sociale rechtvaardigheid, vrede en het beveiligen van onze gezamenlijke toekomst.
Ecokerk roept mee op voor de klimaatmars op 10 oktober 2021.

 

Internationaal actieplatform

Bezoek de Vaticaanse website van het Laudato Si' Actieplatform

 

 

 

Presentatie

De werkgroep Ecokerk van Attent - bisdom Antwerpen, maakte onderstaande presentatie van de campagne, op maat van het bisdom:

 


Ecokerk logo 144px

Jouw 7-sprong: tips per thema