Klimaatnetwerk RedHunToekomst Web NL 255px

Klimaatplan.nu

Opnieuw roept Ecokerk tijdens de komende scheppingsperiode politici én organisaties op om een ambitieus klimaatplan te maken. 

Meer...

 

Scheppingsperiode ad

Download het aanbod van Ecokerk

De scheppingsperiode loopt van
1 september (wereldgebedsdag) tot
4 oktober (Feestdag St. Franciscus)

Meer...

laudatosiboom ad

Plant een Laudato Si'-boom

ter gelegenheid van 5 jaar Laudato Si'. Download de handleiding en registreer je boom online

Meer...

 

  • Gents Milieufront - project Wij(k)water
    Gents MilieuFront wil hemelwater van kerkdaken opvangen Gent is 47 kerken rijk, samen goed voor zo’n 5,7 hectare aan dakoppervlakte. Bijna al het regenwater dat op die daken valt, vloeit...

“Geef oude spullen een tweede leven” is het motto van dit creatieve project voor het secundair onderwijs. Ga in tegen de wegwerpcultuur en ontdek het plezier van upcycling, herstellen en delen. SecondLife@School biedt je een online toolkit, contacten met initiatieven uit de kringloopeconomie en kant-en-klaar lesmateriaal.

Ideaal voor scholen die hun vakoverstijgend project (GIP, vrije ruimte, mini-onderneming, …) of een specifiek vakgebied een sociale en duurzame dimensie willen geven.

Second Life@School loopt 3 schooljaren. Je kiest zelf op welk moment je instapt, hoe lang je deelneemt en op welke manier je aan het project invulling geeft. Meer op www.second-life.be.

Second Life@School is een project van Broederlijk Delen, Studio Globo, BOS+ en CATAPA, met steun van de Vlaamse Overheid.

Ecokerk logo 144px

SFbBox by psd to wordpress

BroederlijkDelen logoNEW FullColorWeb 160px Caritas int be cmyk 110px logocaritas 110px Afbeelding7 orbit2 paxchristiAfbeelding6 180228 LogoWZS 120pxwzz logo vzw 200px