Klimaatnetwerk RedHunToekomst Web NL 255px

Klimaatplan.nu

Opnieuw roept Ecokerk tijdens de komende scheppingsperiode politici én organisaties op om een ambitieus klimaatplan te maken. 

Meer...

 

Scheppingsperiode ad

Download het aanbod van Ecokerk

De scheppingsperiode loopt van
1 september (wereldgebedsdag) tot
4 oktober (Feestdag St. Franciscus)

Meer...

laudatosiboom ad

Plant een Laudato Si'-boom

ter gelegenheid van 5 jaar Laudato Si'. Download de handleiding en registreer je boom online

Meer...

 

  • Gents Milieufront - project Wij(k)water
    Gents MilieuFront wil hemelwater van kerkdaken opvangen Gent is 47 kerken rijk, samen goed voor zo’n 5,7 hectare aan dakoppervlakte. Bijna al het regenwater dat op die daken valt, vloeit...

Onlangs werd Ecokerk gecontacteerd door een medewerker van het project SPIRIT. In België wordt het project opgenomen door het studiebureau 21 Solutions. Ecokerk heeft met dit studiebureau geen banden, maar het leek ons interessant om dit initiatief verder bekend te maken.

SPIRIT is een Europees project (Intelligence Energy Europe - IEE) voor de vermindering van energieverbruik en CO2-uitstoot door een gedragsverandering bij religieuze gemeenschappen en organisaties. Het project haalt zijn voordeel uit de gezamenlijke uitrolling in acht lidstaten. De projectpartners werken samen met de religieuze gemeenschappen aan de ontwikkeling van een methode om gedragsverandering van huishoudens te sturen naar een grotere spaarzaamheid op het vlak van energie. Het project wil de religieuze gemeenschappen versterken in hun capaciteit om milieutips te promoten bij hun leden en zo hun CO2-uitstoot te verminderen.
www.spirit-project.eu

Het aanbod:

•    Opleiding in energiebesparing aan vrijwilligers van religieuze gemeenschappen en organisaties (kijk ook naar deze link: Word energievrijwilliger in uw gemeenschap)
•    Hulp aan leden van religieuze gemeenschappen om hun energiefactuur te verlagen en milieutips toe te passen. De infrastructuur – kerken, gemeenschapscentra, woningen, scholen, kleuterscholen, verzorgingstehuizen voor de eigen leden en ziekenhuizen – kan worden gebruikt als concreet voorbeeld van de impact van energiebesparende maatregelen.
•    Identificatie van leden van de gemeenschap die in energiearmoede verkeren en aanreiken van concrete oplossingen.

21 Solutions

21 Solutions is een studiebureau met veel ervaring in burgerparticipatie, milieubeheer, de lokale invoering van Agenda 21 en de uitdagingen op het vlak van energiebesparing en stadsvernieuwing. www.21solutions.eu/project/the-spirit-project/

Contactpersoon

Als je meer wil weten over het project of als je ons wil uitnodigen om het voor te stellen aan de leden van uw gemeenschap of organisatie, neem direct contact met:
Alessandra Kegeleirs, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , +32 2 502 99 93

Download hier de folder

Ecokerk logo 144px

SFbBox by psd to wordpress

BroederlijkDelen logoNEW FullColorWeb 160px Caritas int be cmyk 110px logocaritas 110px Afbeelding7 orbit2 paxchristiAfbeelding6 180228 LogoWZS 120pxwzz logo vzw 200px