klimaatnetwerk liggend spot

Naar een klimaatveilige toekomst

Doe mee en deel je klimaatplan en je acties op Klimaatnetwerk

meer...

laudatosiweek

5 jaar Laudato Si' - 16-24 mei 2020

Neem deel aan de online activiteit van Ecokerk op 22/05

Meer...

 

Klimaatnetwerk RedHunToekomst Web NL 255px

Klimaatplan.nu

Tijdens de komende scheppingsperiode roept Ecokerk politici én organisaties op om een ambitieus klimaatplan te maken. 

Meer...

 

  • Gents Milieufront - project Wij(k)water
    Gents MilieuFront wil hemelwater van kerkdaken opvangen Gent is 47 kerken rijk, samen goed voor zo’n 5,7 hectare aan dakoppervlakte. Bijna al het regenwater dat op die daken valt, vloeit...

Eind november trekken we weer alle registers open voor ons klimaat, want dan start in Parijs de VN-klimaattop. Het wordt alles of niets: de top moet een keerpunt zijn in het internationaal klimaatbeleid. De klimaatverandering maakt 300.000 slachtoffers per jaar en dat zal in de toekomst alleen maar erger worden. Wij vragen de onderhandelaars krachtige beslissingen te nemen voor onze toekomst. Hier, maar ook in het Zuiden.

Ga mee naar Parijs

De internationale klimaatbeweging wil tijdens een klimaatmanifestatie op zondag 29 november, de dag voor de top begint, de straten van Parijs overspoelen. Allemaal samen willen we een oorverdovend signaal geven aan onze politici: maak werk van een goed klimaatakkoord. Maar dat kan niet zonder jou. Kom daarom mee naar de klimaatmanifestatie in Parijs. 

Climate Express

Deze klimaattop is té belangrijk om er onze stem niet te laten horen. De klimaatbeweging Climate Express wil 10.000 Belgen in Parijs krijgen en voorziet treinen, bussen en fietstochten naar de Franse hoofdstad.
Het volledige aanbod vind je op www.climate-express.eu

Praktisch

Ecokerk en het Netwerk Rechtvaardigheid en Vrede roept op om aan te sluiten bij de groep van Broederlijk Delen. We hopen om met een grote groep in Parijs aanwezig te zijn.

Schrijf je hier in via het online inschrijfformulier van Climate Express en duid aan dat je meegaat met Broederlijk Delen. Stap op de bus op een halte naar keuze (Antwerpen, Brugge, Brussel, Gent, Hasselt, Kortrijk, Leuven, Sint-Niklaas).
De bus vertrekt ‘s morgens vroeg en we zullen ’s avonds laat terug thuis zijn. Exacte uren volgen later. 

Broederlijk Delen regelt de verdere inschrijvingen met Climate Express. Enkele weken voor de klimaatmanifestatie krijg je een mail met alle praktische info.

Kostprijs

Het standaard tarief is € 45. Een solidariteitstarief is mogelijk.
 

Ecokerk logo 144px

downloadaanbod

SFbBox by psd to wordpress

BroederlijkDelen logoNEW FullColorWeb 160px Caritas int be cmyk 110px logocaritas 110px Afbeelding7 orbit2 paxchristiAfbeelding6 180228 LogoWZS 120pxwzz logo vzw 200px