Paus Franciscus sluit zich aan bij de Orthodoxe Kerk, en roept 1 september ook voor de Rooms-Katholieke Kerk uit tot jaarlijkse "Werelddag van gebed voor de zorg voor de Schepping". 

Hij lanceert zijn oproep in een brief aan kardinaal Peter Turkson, de voorzitter van de Pauselijke Raad 'Justitia et Pax', en kardinaal Kurt Koch, de voorzitter van de Pauselijke Raad ter bevordering van de Eenheid van de Christenen.

Ecoteam bisdom Antwerpen vertaalde de pauselijke brief. Je kan hem hier downloaden.

We roepen alle parochies, kloostergemeenschappen, abdijen, zorg- en onderwijsinstellingen, en christelijk geïnspireerde organisaties graag op om zich aan te sluiten bij deze oproep van Paus Franciscus en op 1 september 2015 uitdrukkelijk een gebedsmoment te voorzien voor de Zorg voor de Schepping.

Bij deze voegen we ook graag wat inspiratie voor zo'n gebedsmoment:

Ecokerk logo 144px

SFbBox by psd to wordpress

COP24EN

Blog uit Polen!

Ecokerk en Broederlijk Delen volgden in Katowice de klimaatonderhandelingen op de voet, samen met de delegaties van CIDSE en Caritas Internationalis.

Meer...

 

Klimaatnetwerk Kies lokaal 300 border

klimaatnetwerk affiche web 255px

Komende activiteiten

Geen evenementen

BroederlijkDelen logoNEW FullColorWeb 160px Caritas int be cmyk 110px logocaritas 110px Afbeelding7  orbit2  Afbeelding2   Afbeelding6  180228 LogoWZS 120px  Wzz Logo 2 WEB