klimaatnetwerk liggend spot

Naar een klimaatveilige toekomst

Doe mee en deel je klimaatplan en je acties op Klimaatnetwerk

meer...

divest invest

Is uw investeringsplan ook een klimaatplan?

Desinvesteer uit fossiele brandstoffen
Investeer in de transitie naar een koolstofarme economie

Meer...

 

Klimaatnetwerk Kies lokaal 255

Kieslokaal.be

Ecokerk nodigt uit om extra aandacht te geven aan de eigen voedselkeuzes als belangrijk onderdeel van het klimaatplan van je gezin of groep.
Lees meer...

 

  • De Bremstruik Roeselare
    Zuurstof in de stad, zuurstof voor de mensen De Bremstruik is gevestigd in het vroegere klooster van de Zusters Clarissen (Arme Klaren) te Roeselare. De werking kan kort samengevat worden in twee...

Paus Franciscus sluit zich aan bij de Orthodoxe Kerk, en roept 1 september ook voor de Rooms-Katholieke Kerk uit tot jaarlijkse "Werelddag van gebed voor de zorg voor de Schepping". 

Hij lanceert zijn oproep in een brief aan kardinaal Peter Turkson, de voorzitter van de Pauselijke Raad 'Justitia et Pax', en kardinaal Kurt Koch, de voorzitter van de Pauselijke Raad ter bevordering van de Eenheid van de Christenen.

Ecoteam bisdom Antwerpen vertaalde de pauselijke brief. Je kan hem hier downloaden.

We roepen alle parochies, kloostergemeenschappen, abdijen, zorg- en onderwijsinstellingen, en christelijk geïnspireerde organisaties graag op om zich aan te sluiten bij deze oproep van Paus Franciscus en op 1 september 2015 uitdrukkelijk een gebedsmoment te voorzien voor de Zorg voor de Schepping.

Bij deze voegen we ook graag wat inspiratie voor zo'n gebedsmoment:

BroederlijkDelen logoNEW FullColorWeb 160px Caritas int be cmyk 110px logocaritas 110px Afbeelding7 orbit2 Afbeelding2Afbeelding6 180228 LogoWZS 120px wzz logo vzw