klimaatnetwerk liggend spot

Naar een klimaatveilige toekomst

Doe mee en deel je klimaatplan en je acties op Klimaatnetwerk

meer...

laudatosiweek

5 jaar Laudato Si' - 16-24 mei 2020

Neem deel aan de online activiteit van Ecokerk op 22/05

Meer...

 

Klimaatnetwerk RedHunToekomst Web NL 255px

Klimaatplan.nu

Tijdens de komende scheppingsperiode roept Ecokerk politici én organisaties op om een ambitieus klimaatplan te maken. 

Meer...

 

  • Gents Milieufront - project Wij(k)water
    Gents MilieuFront wil hemelwater van kerkdaken opvangen Gent is 47 kerken rijk, samen goed voor zo’n 5,7 hectare aan dakoppervlakte. Bijna al het regenwater dat op die daken valt, vloeit...

  • Kerkfabrieken Assenede en Boekhoute bouwden energiezuinige huurwoningen.
  • In Roeselare schrapt OC Sint Idesbald 20 stookolieketels door aan te sluiten op het warmtenet.
  • In Imde wil men de historische boskapel verwarmen met een warmtepomp.
  • Broederlijk Delen verminderde in de eigen gebouwen de CO2-uitstoot met 75%.
  • De gemeenschap Villers blijft ecologisch investeren in hun historisch pand in het Antwerpse begijnhof.

Het zijn enkele voorbeelden die je nu al vindt op Klimaatnetwerk.be, de webstek van de nieuwe campagne van Ecokerk die op 1 september van start gaat.

Met de campagne "Klimaatnetwerk.be - Elke groep een klimaatplan" roept Ecokerk alle jeugd- en volwassenenbewegingen, groepen, verenigingen, scholen, geloofsgemeenschappen, bisdommen, instellingen, congregaties, parochies, kerkfabrieken, nationale en regionale organisaties op om een eigen klimaatplan te maken en dit de komende jaren ook stapsgewijs uit te voeren. Zo willen we komen tot een klimaatneutrale kerkgemeenschap.
De oproep van Paus Franciscus in Laudato Si’ tot een dringende ecologische bekering, en het Klimaatakkoord van Parijs dagen iedereen uit om daadwerkelijk een andere levensstijl en een ecologisch burgerschap te ontwikkelen.

Doe mee, ontwerp je eigen klimaatplan en bezorg het ons.

Dat kan handig via onze checklist. Beslis samen voor welke acties je wilt gaan, en maak zo een klimaatplan op maat van je groep.Op klimaatnetwerk.be vind je bovendien tal van tips, samengebracht per thema of gegroepeerd volgens doelgroep.

Scheppingsperiode

Op 1 september start in de wereldkerk de scheppingsperiode. Ze loopt tot de feestdag van Franciscus van Assisi op 4 oktober. Belangrijke ankerpunten zijn de Wereldgebedsdag voor de zorg voor de schepping op 1 september en Scheppingszondag op 4 september. Voor beide momenten is er een aanbod beschikbaar dat je hier kan downloaden.

Ecokerk logo 144px

downloadaanbod

SFbBox by psd to wordpress

BroederlijkDelen logoNEW FullColorWeb 160px Caritas int be cmyk 110px logocaritas 110px Afbeelding7 orbit2 paxchristiAfbeelding6 180228 LogoWZS 120pxwzz logo vzw 200px