klimaatnetwerk liggend spot

Naar een klimaatveilige toekomst

Doe mee en deel je klimaatplan en je acties op Klimaatnetwerk

meer...

laudatosiweek

5 jaar Laudato Si' - 16-24 mei 2020

Neem deel aan de online activiteit van Ecokerk op 22/05

Meer...

 

Klimaatnetwerk RedHunToekomst Web NL 255px

Klimaatplan.nu

Tijdens de komende scheppingsperiode roept Ecokerk politici én organisaties op om een ambitieus klimaatplan te maken. 

Meer...

 

  • Gents Milieufront - project Wij(k)water
    Gents MilieuFront wil hemelwater van kerkdaken opvangen Gent is 47 kerken rijk, samen goed voor zo’n 5,7 hectare aan dakoppervlakte. Bijna al het regenwater dat op die daken valt, vloeit...

Het Akkoord van Parijs is eind 2016 in werking getreden maar moet nog op veel vlakken geconcretiseerd worden. De 22ste internationale klimaattop, die plaatsvond in Marrakesh in november 2016, initieerde dat traject van concretisering. Het Platform klimaatrechtvaardigheid, dat de milieuorganisaties, vakbonden, noord-zuidorganisaties en jeugdraden verenigt, maakt de balans op van de klimaattop in Marrakesh en formuleert haar aanbevelingen voor 2017 en komende periode.

Bevestigde politieke wil om het Akkoord van Parijs uit te voeren

COP22 tekende een duidelijk vervolg van het proces uit, ondanks de onrust die was gezaaid door de verkiezing van klimaatscepticus Donald Trump als volgende president van de Verenigde Staten. Het engagement om door te gaan met het Akkoord van Parijs werd bevestigd in verschillende politieke verklaringen. Deze politieke verklaringen staan in contrast met de trage inhoudelijke vooruitgang in de praktijk.

Nog veel werk aan de winkel

Het Platform Klimaatrechtvaardigheid concludeert dat COP22 kleine stappen vooruit zette in de richting van de implementatie van het Akkoord van Parijs en dat de top de weg vrij maakt voor twee drukke werkjaren. Het is nu aan de nationale regeringen om de implementatie voor te bereiden in hun nationale plannen aan de hand van coherent beleid. Tegelijk moet de internationale gemeenschap een versnelling hoger schakelen.

Vanuit deze analyse zet het Platform haar aanbevelingen voor de diverse regeringen van ons land op een rij, en bezorgde ze aan de kabinetten, administraties en parlementsleden.

Klik hier om het volledige document te downloaden

Ecokerk logo 144px

downloadaanbod

SFbBox by psd to wordpress

BroederlijkDelen logoNEW FullColorWeb 160px Caritas int be cmyk 110px logocaritas 110px Afbeelding7 orbit2 paxchristiAfbeelding6 180228 LogoWZS 120pxwzz logo vzw 200px