7 sprong liggend 255px

Campagne Ecokerk

De campagne 'Met een 7-sprong naar integrale ecologie' sluit aan bij het Laudato Si' Actieplatform dat alle groepen oproept om op 7 jaar tijd volledig duurzaam te worden in de geest van Laudato Si'.

Meer...

 

laudatosiboom ad

Plant een Laudato Si'-boom

ter gelegenheid van 5 jaar Laudato Si'. Download de handleiding en registreer je boom online

Meer...

 

checklist ad

Vernieuwde checklist

Download onze vernieuwde checklist en maak je werking Laudato Si'-proof. 

Meer...

 

  • #ik7mee
    Ecologische stiltetuin 'De Hemelse Gaarde' in Ten Bos, Erembodegem
    De Hemelse Gaarde ontstond rond de droom om de aanwezige tuin rond de Sint-Amanduskerk Ten Bos (Erembodegem) in te richten, open te stellen en actief...

zoektocht naar en met de oorspronkelijke volkeren

Norbertijn Luc Vankrunkelsven (64) kennen we vooral als initiatiefnemer en mede oprichter van Wervel - de Werkgroep voor rechtvaardige en Verantwoorde Landbouw. Hij is ook een gewaardeerd ambassadeur van Grootouders voor het Klimaat. In 2000 besloot hij om na vele actieve jaren voor Wervel en het bezinningscentrum van de Abdij van Averbode, een sabbat te nemen en zijn jeugddroom waar te maken, een zoektocht naar en met de oorspronkelijke volkeren van Brazilië.

In 2000 doorkruiste hij gedurende zes maanden met bus en trein het enorme land. Zijn ontmoetingen, activiteiten en ervaringen schreef hij neer in een aantal boeken, waarin zowel de Braziliaanse gemeenschap in al zijn variaties aandacht krijgen als de problematiek van het Amazonegebied en de Cerrado. 'Voeten in Braziliaanse aarde' reflecteert vooral Vankrunkelsvens zoektocht naar de oorspronkelijke volkeren van Brazilië.


Luc Vankrunkelsven: VOETEN IN BRAZILIAANSE AARDE - zoektocht naar en met de oorspronkelijke volkeren

13,5x21 cm - 118 pagina’s - € 12,50 
Uitgeverij Dabar-Luyten  - Handig te bestellen bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Panelgesprek

Naar aanleiding van het boek, organiseerde Wervel een panelgesprek met auteur Luc Vankrunkelsven, Livia Corpas en Anneleen Vos (vrijwilligers Cerradoteam Wervel), Eduardo Hoornaert ( historicus, priester) en Gie Goris (hoofdredacteur MO*)
Het gesprek werd gemodereerd door Arthur Follebout (Wervel) 

 

 

 

Van dezelfde auteur verscheen eerder, i.s.m. Ecokerk: De kikker die zich niet laat koken. Klimaat in beweging

 

BroederlijkDelen logoNEW FullColorWeb 160px logocaritas 110px Caritas int be cmyk 110px Afbeelding7 orbit2 paxchristi present logo 110 180228 LogoWZS 120px wzz logo vzw 200px