7 sprong liggend 255px

Campagne Ecokerk

Met de campagne voor de scheppingsperiode van 2023, legt Ecokerk de focus op 'alles wat ademt en leeft', de rijke biodiversiteit van onze wereld die helaas sterk bedreigd is door toedoen van de mens.

Meer...

 

spot Ik7mee liggend

De 7-sprong van...

Lees de inspirerende verhalen van mensen en groepen die hun eigen 7-sprong naar integrale ecologie al deelden.

Meer...

 

laudatosiboom ad

Naar klimaatneutraal kerkelijk vastgoed

In samenwerking met de bisschoppen, startte NRV-Ecokerk een sensibiliserend en ondersteunend project voor het duurzaam maken van kerkelijk vastgoedpatrimonium.

Meer...

#ik7mee

Piet Van Pelt is niet alleen beeldend kunstenaar, hij is ook al vele jaren lid van de werkgroep Ecokerk van bisdom Antwerpen. Piet studeerde godsdienstwetenschappen en filosofie. De vragen naar de...

De groenste energie is diegene die je niet verbruikte

Naast de keuze voor een groene energiebron, is ook energiebesparing een belangrijke hefboom in de strijd tegen klimaatverandering.

Handige tips voor dagelijks gebruik vind je in onze checklist voor alle groepen.

Energy Watchers is de Belgische federale website rond bewust energieverbruik. Je vindt er tips voor tal van zaken: groene stroom, verwarming, elektrische toestellen, isolatie, mobiliteit, enz...

Ook op energiesparen.be vind je een aantal vergelijkbare investerings- en besparingstips bij wonen, koken, wassen, strijken, koelen, verwarmen, enz...

 

 

Is je groep eigenaar van een lokaal of gebouw?

 

duurzaamvastgoed2Maak een energiescan

Behalve het toepassen van de gewone energiebesparende maatregelen, is het vaak nuttig om je gebouw eens te laten onderzoeken door een specialist.

Dankzij overheidssubsidies kan dat zelfs goedkoop bij een aantal erkende organisatiers.

 

Wil je groep bouwen of renoveren?

Sinds 2021 moeten alle nieuwbouwwoningen in heel de EU het bouwen volgens de principes van "Bijna Energieneutraal" (BEN).

Met de Europese Green Deal en de omzetting ervan in Europese wetgeving (Fit for 55), zijn nieuwe, strengere normen ingevoerd. Deze worden in ons land omgezet in nationale (Vlaamse, Brusselse en Waalse) regelgeving. Alle gebouwen moeten tegen 2050 emissievrij zijn, en daarvoor zijn een aantal tussentijdse stappen.

 

Vind alle info daarover op onze pagina's rond Duurzaam vastgoed

 

 

BroederlijkDelen logoNEW FullColorWeb 160px logocaritas 110px Caritas int be cmyk 110px Afbeelding7 orbit2 paxchristi present logo 110 180228 LogoWZS 120px wzz logo vzw 200px