Klimaatnetwerk RedHunToekomst Web NL 255px

Klimaatplan.nu

Opnieuw roept Ecokerk tijdens de komende scheppingsperiode politici én organisaties op om een ambitieus klimaatplan te maken. 

Meer...

 

Scheppingsperiode ad

Download het aanbod van Ecokerk

De scheppingsperiode loopt van
1 september (wereldgebedsdag) tot
4 oktober (Feestdag St. Franciscus)

Meer...

laudatosiboom ad

Plant een Laudato Si'-boom

ter gelegenheid van 5 jaar Laudato Si'. Download de handleiding en registreer je boom online

Meer...

 

  • Gents Milieufront - project Wij(k)water
    Gents MilieuFront wil hemelwater van kerkdaken opvangen Gent is 47 kerken rijk, samen goed voor zo’n 5,7 hectare aan dakoppervlakte. Bijna al het regenwater dat op die daken valt, vloeit...

Hoeveel stroom verbruikt onze parochiezaal eigenlijk? Moet voor één vergadering heel het parochiehuis opgewarmd worden? Gebruiken wij afwas- en kuisproducten met een eco-label? Is de koelkast achter de toog geen energieverslinder? Hoeveel papier gaat er per jaar door de kopieermachine? We gaan toch geen plastieken borden gebruiken op het parochiefeest??

Dergelijke vragen zijn niet zeldzaam in parochieteams. En naarmate de bezorgdheid toeneemt over het impact van onze levensstijl op het klimaat en het milieu, klinken de vragen scherper en dringender.

Hoog tijd om eens alles op een rijtje te zetten. Letterlijk. Met de checklist "met een groot hart op kleine voet" kan je zo aankruisen waar je parochie goed scoort en waar de verbeterpunten liggen. Voer voor een goed voorbereide vergadering van het team van parochie of federatie.

Uiteraard kan je met deze checklist net zo goed aan de slag in je jeugdbeweging, school, ziekenhuis, congregatie of organisatie.

Jouw verhaal hoort bij "Het klimaat verandert OOK MIJ."

Levert de checklist een aantal concrete werkpunten op? Mooi zo. Vergeet niet om het verhaal van de nieuwe groene initiatieven van je groep toe te voegen aan onze actie "Het klimaat verandert OOK MIJ". We nemen het mee naar onze politici, samen met ons eisenpakket voor een rechtvaardig, ambitieus en bindend klimaatakkoord.

 

Ecokerk logo 144px

SFbBox by psd to wordpress

BroederlijkDelen logoNEW FullColorWeb 160px Caritas int be cmyk 110px logocaritas 110px Afbeelding7 orbit2 paxchristiAfbeelding6 180228 LogoWZS 120pxwzz logo vzw 200px