klimaatnetwerk liggend spot

Naar een klimaatveilige toekomst

Doe mee en deel je klimaatplan en je acties op Klimaatnetwerk

meer...

divest invest

Is uw investeringsplan ook een klimaatplan?

Desinvesteer uit fossiele brandstoffen
Investeer in de transitie naar een koolstofarme economie

Meer...

 

Klimaatnetwerk RedHunToekomst Web NL 255px

Klimaatplan.nu

Tijdens de komende scheppingsperiode roept Ecokerk politici én organisaties op om een ambitieus klimaatplan te maken. 

Meer...

 

  • De Bremstruik Roeselare
    Zuurstof in de stad, zuurstof voor de mensen De Bremstruik is gevestigd in het vroegere klooster van de Zusters Clarissen (Arme Klaren) te Roeselare. De werking kan kort samengevat worden in twee...

Niets minder dan de toekomst van onze planeet. Dat is de inzet van de klimaattop die op maandag 30 november in Parijs begint.
Na de mislukking van de top in Kopenhagen, is er hard gewerkt om ditmaal te kunnen afronden met échte resultaten. De voorbije maanden kwam bovendien een onafgebroken stroom analyses en oproepen aan de politici op gang, van wetenschappers, bedrijfswereld, ngo's, kerken, en -met de encycliek Laudato Si'- van de paus zelf.


Toch is succes nog geen uitgemaakte zaak. Parijs zal nood hebben aan wereldleiders met visie en durf om een akkoord tot stand te brengen dat de transitie naar een koolstofarme, duurzame én rechtvaardige wereld definief lanceert en politiek verankert.

Niet alleen politici en delegaties van alle lidstaten van de Verenigde Naties zijn in Parijs present. Ook talloze ngo's, milieuorganisaties en het bedrijfsleven verzamelen in en rond het conferentiecentrum. Zij zullen de onderhandelaars onder druk zetten met hun eisenpakketten, zoals ze ook de voorbije jaren al deden. Grotere organisaties hebben de status van "waarnemer" en kunnen de onderhandelingen 'binnen' volgen en side events organiseren voor politici, onderhandelaars en pers. Maar ondanks het verbod op grote manifestaties, na de dramatische terreuraanslagen van twee weken geleden, zal er ook 'buiten' een grote drukte zijn, met debatten, presentaties, persacties, enz...

CIDSE en Caritas Internationalis zijn twee internationale netwerken die samen zo'n 180 katholieke solidariteitsorganisaties uit de hele wereld vertegenwoordigen. CIDSE is het netwerk waar ook Broederlijk Delen lid van is. Beide zijn geaccrediteerd bij de Verenigde Naties, en ontvingen een aantal toegangsbadges om waarnemers naar de onderhandelingen te sturen. Samen met aanwezige partners uit het Zuiden zullen ze er alles aan doen om de meest kwetsbare bevolkingsgroepen in het hart van het debat te brengen.

Vanuit deze gezamenlijke delegatie houden we je de komende twee weken op de hoogte van het onderhandelingsproces en vertellen we over interessante tussenkomsten, gebeurtenissen en activiteiten. 

- Lees intussen het persbericht van CIDSE en Caritas Internationalis

- Klik hier voor het CIDSE-programma in Parijs i.s.m. partners uit de hele wereld.

downloadaanbod

Ecokerk logo 144px

SFbBox by psd to wordpress

BroederlijkDelen logoNEW FullColorWeb 160px Caritas int be cmyk 110px logocaritas 110px Afbeelding7 orbit2 Afbeelding2Afbeelding6 180228 LogoWZS 120px wzz logo vzw