28-11-2015

Voor het klimaat op pelgrimstocht naar Parijs. Het idee bracht honderden mensen op de been, van verschillende religies. Ze vertrokken weken of maanden geleden, in vier tochten die nu in de Franse hoofdstad zijn aangekomen.

 


Een noordoostelijke route bracht mensen uit de Scandinavische landen, Nederland, Oostenrijk, Luxemburg, Belgë, Hongarije en Frankrijk. Een noordelijke route vertrok vanuit Groot-Brittanië en Ierland. Een zuidelijke route, inclusief deelnemers uit de Filippijnen, kwam va Italië en Zwitserland. Tenslotte was er ook een fietskaravaan die 7000 km aflegde in Afrika.

 

 


pelgrimageVandaag, 28 november, verzamelde men in de Basiliek van Saint-Denis, voor een interreligieuze viering en sprekers van de verschillende religies. Nadien werden 1.780.528 meegebrachte petitieformulieren overhandigd aan politieke leiders.

Klik hier voor een uitgebreidere fotoreportage.


BroederlijkDelen logoNEW FullColorWeb 255px

Ecokerk logo 144px

Ecokerk en Broederlijk Delen volgden in Parijs de onderhandelingen op de voet, samen met de delegaties van CIDSE en Caritas Internationalis.

Van 9 tot 13 december nam een groep vrijwilligers van Broederlijk Delen ook deel aan het programma dat hun internationaal netwerk CIDSE in Parijs organiseerde voor de vrijwilligers en sympathisanten van al haar lidorganisaties. Tijdens deze vier dagen kregen wo o.a. een beeld over hoe de onderhandelingen verlopen, welke alternatieven mogelijk zijn voor een duurzame wereld, …

Via deze pagina hielden we je dagelijks op de hoogte....

Downloads

het klimaatdossier van Ecokerk en de christelijke solidariteitsorganisaties

- het eisenpakket van CIDSE en Caritas International (Eng)

- de oproep van Kardinaal Turkson aan alle bisschoppen

- de verklaring van voorzitters van continentale verenigingen van bisschoppenconferenties

 

Volg ook de acties voor een duurzame levensstijl van CIDSE.

Changeplanet

BroederlijkDelen logoNEW FullColorWeb 160px Caritas int be cmyk 110px logocaritas 110px Afbeelding7  orbit2  Afbeelding2   Afbeelding6  180228 LogoWZS 120px  Wzz Logo 2 WEB