klimaatnetwerk liggend spot

Naar een klimaatveilige toekomst

Doe mee en deel je klimaatplan en je acties op Klimaatnetwerk

meer...

divest invest

Is uw investeringsplan ook een klimaatplan?

Desinvesteer uit fossiele brandstoffen
Investeer in de transitie naar een koolstofarme economie

Meer...

 

Klimaatnetwerk RedHunToekomst Web NL 255px

Klimaatplan.nu

Tijdens de komende scheppingsperiode roept Ecokerk politici én organisaties op om een ambitieus klimaatplan te maken. 

Meer...

 

  • De Bremstruik Roeselare
    Zuurstof in de stad, zuurstof voor de mensen De Bremstruik is gevestigd in het vroegere klooster van de Zusters Clarissen (Arme Klaren) te Roeselare. De werking kan kort samengevat worden in twee...

28-11-2015

Voor het klimaat op pelgrimstocht naar Parijs. Het idee bracht honderden mensen op de been, van verschillende religies. Ze vertrokken weken of maanden geleden, in vier tochten die nu in de Franse hoofdstad zijn aangekomen.

 


Een noordoostelijke route bracht mensen uit de Scandinavische landen, Nederland, Oostenrijk, Luxemburg, Belgë, Hongarije en Frankrijk. Een noordelijke route vertrok vanuit Groot-Brittanië en Ierland. Een zuidelijke route, inclusief deelnemers uit de Filippijnen, kwam va Italië en Zwitserland. Tenslotte was er ook een fietskaravaan die 7000 km aflegde in Afrika.

 

 


pelgrimageVandaag, 28 november, verzamelde men in de Basiliek van Saint-Denis, voor een interreligieuze viering en sprekers van de verschillende religies. Nadien werden 1.780.528 meegebrachte petitieformulieren overhandigd aan politieke leiders.

Klik hier voor een uitgebreidere fotoreportage.

downloadaanbod

Ecokerk logo 144px

SFbBox by psd to wordpress

BroederlijkDelen logoNEW FullColorWeb 160px Caritas int be cmyk 110px logocaritas 110px Afbeelding7 orbit2 Afbeelding2Afbeelding6 180228 LogoWZS 120px wzz logo vzw