Van 6 tot 10 december zullen een 100-tal jongeren deelnemen aan het internationaal jongerenprogramma dat CIDSE organiseert in Katowice tijdens de klimaattop. Ook vanuit Broederlijk Delen zal een delegatie deelnemen. Ze zullen uitwisselen over duurzame levenskeuzes, contact hebben met de Poolse actievoerders, de vinger aan de pols houden van de onderhandelingen, en mee opstappen in de Klimaatmars in Katowice zelf.

Voor de start van de voorbereiding van dit internationaal jongerenprogramma, moeten we even naar de Hoge Rielen in Lichtaart, en het Wereldkamp van Broederlijk Delen in juli 2018.

Dit jaar was er ook een internationale delegatie aanwezig. CIDSE bracht een dertigtal jongeren mee uit de meest diverse uithoeken van de wereld. Die grote verscheidenheid zorgt voor een unieke sfeer en boeiende uitwisselingen.

Be the change. Live the change. Spread the change.” Dat was het thema van de samenkomst. In onderstaand filmpje vertellen enkele aanwezigen wat dat voor hen betekent.

 


Ecokerk logo 144px

BroederlijkDelen logoNEW FullColorWeb 255px

COP24EN

 

 

Ecokerk en Broederlijk Delen volgen in Katowice, Polen de onderhandelingen op de voet, samen met de delegaties van CIDSE en Caritas Internationalis.

Van 6 tot 10 december neemt een delegatie van Broederlijk Delen ook deel aan het jongerenprogramma dat hun internationaal netwerk CIDSE in Katowice organiseert voor een 100-tal jonge vrijwilligers van haar lidorganisaties.

Via deze pagina houden we je dagelijks op de hoogte....

Lees meer en download

- de klimaatoproep van Ecokerk en de lidorganisaties van het Netwerk Rechtvaardigheid en Vrede

- Het politiek dossier van CIDSE

- de verklaring van voorzitters van continentale bisschoppenconferenties

 


Volg de conferentie live

via de newsroom van de UNFCCC krijg je dagelijkse updates en live streams van plenaire zittingen en persconferenties.


#change4planet

Volg ook de acties voor een duurzame levensstijl van CIDSE op hun actiepagina

Changeplanet

BroederlijkDelen logoNEW FullColorWeb 160px logocaritas 110px Caritas int be cmyk 110px Afbeelding7 orbit2 paxchristi present logo 110 180228 LogoWZS 120px wzz logo vzw 200px