Vele handen maken licht werk…

Met de encycliek ‘Laudato si’ van paus Franciscus kunnen we niet anders dan durven stilstaan en beseffen dat zorg voor onze schepping een opdracht is voor elk deel van de Kerk en dus voor elk van ons.

 

Ook bij IJD willen we hier bij stilstaan en nadenken over hoe we hiermee met en bij jongeren aan de slag kunnen.

logo IJDNiet alleen zijn we ons niet altijd bewust van onze grote ecologische voetafdruk, we moeten dit dan ook in praktijk durven brengen! Ik ben ervan overtuigd dat we hiervoor niet allemaal wereldschokkende en radicale veranderingen moeten uitvoeren, het zijn vaak kleine dingen die een groot verschil kunnen maken. En laat dat vooral onze eerste stap in de goede richting zijn!

 

Veel kansen en mogelijkheden

We zien voor onze organisatie alvast nog vele kansen en mogelijkheden om hier verder over na te denken en op in te zetten. Niet alleen paus Franciscus zelf, maar ook de inspiratie die we kunnen vinden in de campagne ‘het klimaat verandert ook mij’ zijn bronnen van waaruit we kunnen putten en waarmee we aan de slag zullen gaan.

 

Klimaatplan in nieuw beleidsplan IJD

zomerkamp IJD pluskampNu we aan het werk zijn aan een volgende beleidsperiode, zijn dit punten waar we langer willen bij stilstaan en in ons beleidsplan willen opnemen. We zullen onze onze groepen, zowel als onszelf, stimuleren om concrete acties in praktijk te brengen. De volgende jaren zullen jullie zeker en vast onze inspanningen kunnen volgen en hopelijk kunnen we met alle collega’s en jongeren die bij IJD betrokken zijn zo ons steentje bijdragen aan een klimaatneutrale organisatie!

 

 

 

Voortdoen op de ingeslagen weg

herbruikbare bekers op kampOndertussen trachten we de reeds gedane inspanningen op vlak van ecologie en milieu ook verder te zetten en blijven we inzetten op herbruikbare bekers op kamp, duurzaam spelmateriaal, afval beperken en sorteren....
Zeker op de zomerkampen en grote IJD-initiatieven willen we deze zaken niet uit het oog verliezen. Samen gaan we ervoor!

Annelien Boone, directeur IJD

 

Lees ook de bijdrage van Annelien voor "Het klimaat verandert ook mij"

Ecokerk logo 144px

Campagne Ecokerk 2024

affiche liggend 255px

 Naar campagnepagina's...

 

#ik7mee: de 7-sprong van...

Het klimaatplan van...

BroederlijkDelen logoNEW FullColorWeb 160px logocaritas 110px Caritas int be cmyk 110px Afbeelding7 orbit2 paxchristi present logo 110 180228 LogoWZS 120px wzz logo vzw 200px