Wonen is een basisrecht

Als sociale huisvestingsmaatschappij werkt De Zonnige Woonst dagelijks enthousiast voor velen aan hun ‘goede thuis’. 

Comfort in woningen is daarbij zeer belangrijk. Ook naar energieverbruik gaat veel aandacht.  Want, naast de huur slokt evenzeer het energieverbruik vaak grote happen uit een gezinsbudget.  Dubbele beglazing, isolatie van muren en daken en een hoogrenderende verwarmingsinstallatie zijn tegenwoordig standaard. 

 

 

Werken aan een buurt

IMG 3199 600px

Ook alleenstaande woningen zijn stilaan uit den boze; door compact en aansluitend te bouwen beperken we energieverlies.  Door mensen samen te huisvesten werken we bovendien aan de buurt

Uiteraard geniet ieder van voldoende privacy, maar eens te lang alleen ‘in ons kot’ beseffen we dat ook buren, familie en vrienden belangrijk zijn.  Daarom zetten we in op gezellige groene buurten.  En dat doen we liefst zoveel mogelijk met iedereen samen

Eén van onze huisbewaarders knutselde al enkele bijenhotels in elkaar en samen met een lokale kunstenaar verfraaiden we een nieuw pleintje.  De kunstenaar engageerde zich graag om in de naburige basisschool zijn kunstwerk te laten na-knutselen met isomo. 

Volkstuintjes

IMG 3207 600pxDe nieuw aangelegde volkstuintjes in de buurt brachten bovendien al vele mensen samen; want niet alleen onze sociale huurders harken graag in hun (volks-)tuintje, ook enkele buren hebben groene vingers. 

We hebben trouwens leerlingen van een technische school bereid gevonden om houten tuinbergingen te maken voor onze nieuwe volkstuintjes die we plannen.   Zo hopen we – met z’n allen samen – mee te kunnen werken aan het geluk van zoveel mogelijk mensen.

 

Investeren in energiezuinige woningen

Energieverbruik reduceren in alle (sociale) woningen is een kwestie van jaren en miljoenen euro’s.  Iets meer dan 5 jaar geleden leverden onze sociale woningen een gemiddeld EPC of voluit energieprestatiecertificaat af van méér dan 400.  IMG 4826 600pxSinds vorig jaar dook het gemiddelde onder de 300 en bouwen we nieuwe energiezuinige woningen die vaak een pak lager scoren dan 100 en aldus een A+ label behalen omdat ze echt héél energiezuinig zijn.

 

Guy Van Gucht
De Zonnige Woonst cvba
www.dezonnigewoonst.be

 

 

Ecokerk logo 144px

Campagne Ecokerk 2024

affiche liggend 255px

 Naar campagnepagina's...

 

#ik7mee: de 7-sprong van...

Het klimaatplan van...

BroederlijkDelen logoNEW FullColorWeb 160px logocaritas 110px Caritas int be cmyk 110px Afbeelding7 orbit2 paxchristi present logo 110 180228 LogoWZS 120px wzz logo vzw 200px