Op woensdag 1 juni hadden we de unieke kans om de gerenommeerde Canadese klimaatwetenschapper Katharine Hayhoe te verwelkomen in Stadsklooster De Bron in Harelbeke, voor een voorstelling van haar nieuwe boek "Hoop voor de aarde".

Ze vertelde hoe je mensen kan meenemen in het verhaal van klimaatverandering. Niet met doemverhalen. Het zijn de concrete raakvlakken met hun eigen leven, die mensen motiveren tot positieve actie.

In onderstaand interview herhaalt ze de kernpunten van haar verhaal: waarom is het klimaat ook onze zaak, en hoe we kunnen in actie kunnen komen?
Het sluit naadloos aan bij de campagne van Ecokerk 'Met een 7-sprong naar integrale ecologie'.

 

 

Suggestie:

Gebruik deze film tijdens je campagne-acitiviteit.

Hij duurt 7 minuten, en is dus prima geschikt om te gebruiken in de liturgie, het onderwijs of als start van je vergadering,

 

Over Katharine Hayhoe

Katharine Hayhoe is een van de belangrijkste klimaatwetenschappers ter wereld. Ze is hoogleraar aan de Texas University en hoofd-wetenschapper van de Amerikaanse natuurbescherming The Nature Conservancy.

"Ik ben klimaatwetenschapper omdat ik christen ben. In de kern is klimaatverandering een gebrek aan liefde. Als christen geloof ik dat als we de Bijbel echt serieus nemen, we vooraan in de rij zullen staan ​​om klimaatactie te eisen."

 

Organisatie: Stadsklooster De Bron, in samenwerking met Reset.Vlaanderen, Ecokerk, Broederlijk Delen, Denktank Oikos, Natuur.koepel, Kerk in Kortrijk, Avansa Midden en ZuidWest-Vlaanderen en Ichtus Vlaanderen
Beelden: Broederlijk Delen
Montage: Kerknet

 


BroederlijkDelen logoNEW FullColorWeb 160px logocaritas 110px Caritas int be cmyk 110px Afbeelding7 orbit2 paxchristi present logo 110 180228 LogoWZS 120px wzz logo vzw 200px