logo nrv

Rechtvaardigheid en Vrede

Negen christelijk geïnspireerde solidariteitsorganisaties werken samen in het netwerk aan gemeenschappelijke initiatieven. 

Meer...

aaibaar of pijnlijk255

50 jaar Welzijnszorg. 50 jaar prikken.
Aaibaar of pijnlijk?

Schrijf in voor het Colloquium op 7 juni, en de uitreiking van de 20° Prijs Armoede Uitsluiten

Meer...

 

Klimaatnetwerk Kies lokaal 255

Kieslokaal.be

Ecokerk nodigt uit om extra aandacht te geven aan de eigen voedselkeuzes als belangrijk onderdeel van het klimaatplan van je gezin of groep.
Lees meer...

 

  • De Bremstruik Roeselare
    Zuurstof in de stad, zuurstof voor de mensen De Bremstruik is gevestigd in het vroegere klooster van de Zusters Clarissen (Arme Klaren) te Roeselare. De werking kan kort samengevat worden in twee...

Klimaatneutraal zijn betekent: geen negatieve impact hebben op het milieu. Hoe kan dat, vraag je jezelf af, want bij alles wat we doen, creeêren we toch afval of verbruiken we energie. Volledig klimaatneutraal zijn is inderdaad een behoorlijke uitdaging.

Het betekent dat je drastisch je afval gaat beperken of een tegenprestatie doet voor de natuur, bijvoorbeeld door bomen te planten om je vliegreis te compenseren. Wie klimaatneutraal is, draagt niet langer bij aan de opwarming van onze planeet en de klimaatchaos die dit met zich meebrengt.

 

Bereken je voetafdruk

voetafdruk

Meten is weten. Daarom ontwikkelde Ecokerk-NRV enkele jaren geleden samen met Ecolife vzw een handig boekje voor het meten van je CO2-uitstoot en ecologische voetafdruk.

Het is nog steeds goed bruikbaar. De voorraad is uitgeput, maar je kan het hier downloaden.

 

 

 

 

De ecologische voetafdruk van je kerk en parochiale gebouwen

In 2011 maakten we ook een handige brochure voor parochiekerken en -gebouwen. Ook die kan je hier downloaden. Hierin lees je stap voor stap hoe jij en je ploeg tot een evenwichtige beslissing kunnen komen over ingrepen. Stap voor stap kom je via de vragenlijsten dichter bij een goede en goed onderbouwde conclusie. Bovendien geven we je nog heel wat extra tips rond rationeel en duurzaam energieverbruik. Belangrijke materie om mee te nemen bij de discussies over de toekomst van je parochiekerk of -gebouw.


klimaatnetwerk liggend spot

Klimaatnetwerk.be

Elke groep een klimaatplan.

meer...

Kalender

Vorige maand Mei 2019 Volgende maand
M D W D V Z Z
week 18 1 2 3 4 5
week 19 6 7 8 9 10 11 12
week 20 13 14 15 16 17 18 19
week 21 20 21 22 23 24 25 26
week 22 27 28 29 30 31

Komende activiteiten

Geen evenementen

BroederlijkDelen logoNEW FullColorWeb 160px Caritas int be cmyk 110px logocaritas 110px Afbeelding7 orbit2 Afbeelding2Afbeelding6 180228 LogoWZS 120px wzz logo vzw