logo nrv

Rechtvaardigheid en Vrede

Negen christelijk geïnspireerde solidariteitsorganisaties werken samen in het netwerk aan gemeenschappelijke initiatieven. 

Meer...

klimaatnetwerk liggend spot

Scheppingsperiode en Wereldgebedsdag 1/9

Download nu het aanbod voor liturgie-bezinning-gesprek-actie.

meer...

oikocredit

Oikocredit: groene energie in het Zuiden

Beleg je geld ethish en investeer samen met Oikocredit in groene energieprojecten in het Zuiden.

meer...

 

  • Bisdom Antwerpen, vicariaatshuis Kempen
    Vicariaatshuis Kempen onderzoekt voetafdruk Op 1 september 2014 startte het bisdom Antwerpen met een werking in drie vicariaten: Antwerpen, Kempen en Diocesane Diensten. Vicaris Wim...

Sinds enkele maanden is de verhoogde aankomst van vluchtelingen en nieuwe migranten dagelijks nieuws. Dat roept heel wat spanning op, maar wat vooral opvalt is een enorme golf van solidariteit en van goede wil om te helpen. 

Wat kunnen lokale kerkgemeenschappen nu doen voor vluchtelingen en nieuwe migranten? ORBIT geeft tips om een ‘gemeenschap van gastvrijheid’ te worden.

Op verschillende domeinen worden bijzondere activiteiten ontwikkeld om te zorgen voor opvang en onthaal van de nieuwkomers. De Belgische bisschoppen deden eind augustus een eerste oproep om te voorzien in onderdak en woningen aan te bieden. Op 13 oktober publiceerden zij hun verklaring Samen leven met de vluchtelingen en migranten, onze broeders en zusters’. Ondertussen werden allerhande initiatieven opgezet en dienen zich vrijwilligers aan om mee te werken. Ook parochies, lokale kerkgemeenschappen en groepen christenen engageren zich. Ze vragen wat ze best kunnen doen.

ORBIT geeft in dit artikel tips om door pastorale en maatschappelijke inzet, een ‘gemeenschap van gastvrijheid’ te worden.


klimaatnetwerk liggend spot

Klimaatnetwerk.be

Elke groep een klimaatplan.

meer...

Kalender

Vorige maand Augustus 2017 Volgende maand
M D W D V Z Z
week 31 1 2 3 4 5 6
week 32 7 8 9 10 11 12 13
week 33 14 15 16 17 18 19 20
week 34 21 22 23 24 25 26 27
week 35 28 29 30 31

Komende activiteiten

Geen evenementen

Afbeelding1 Caritas int be cmyk 110px logocaritas 110px Afbeelding7  orbit2  Afbeelding2   Afbeelding6  welzijnsschakels  Wzz Logo 2 WEB