logo nrv

Rechtvaardigheid en Vrede

Negen christelijk geïnspireerde solidariteitsorganisaties werken samen in het netwerk aan gemeenschappelijke initiatieven. 

Meer...

klimaatnetwerk liggend spot

Scheppingsperiode en Wereldgebedsdag 1/9

Download nu het aanbod voor liturgie-bezinning-gesprek-actie.

meer...

oikocredit

Oikocredit: groene energie in het Zuiden

Beleg je geld ethish en investeer samen met Oikocredit in groene energieprojecten in het Zuiden.

meer...

 

  • Bisdom Antwerpen, vicariaatshuis Kempen
    Vicariaatshuis Kempen onderzoekt voetafdruk Op 1 september 2014 startte het bisdom Antwerpen met een werking in drie vicariaten: Antwerpen, Kempen en Diocesane Diensten. Vicaris Wim...

Een asielzoeker die een officiële erkenning als vluchteling op zak heeft, moet binnen de twee maanden de opvangstructuur verlaten. Een haast onmogelijke opdracht. Het Housing-café helpt hem hierbij.

“Vluchtelingen moeten verschillende hindernissen overwinnen: de taal, een huurwaarborg die onmiddellijk betaald moet worden, het tekort aan goedkope woningen op de markt, discriminatie,” vertelt Ariane Dewandre, verantwoordelijke voor de cel integratie die het Housing-café gelanceerd heeft.

Housing-wat?

Integratiecoaches en vrijwilligers begeleiden erkende vluchtelingen in hun zoektocht naar een woning tijdens het Housing-café. Contact opnemen met eigenaars, een gezin helpen bij het intrekken in een woning, de inschrijving in de gemeente en bij het OCMW, een school zoeken: het hoort er allemaal bij.

Concreet

We organiseren Housing-cafés in Brussel, Antwerpen en Luik. In die steden zijn er 2 tot 3 permanenties per week. Belgen en vluchtelingen ontmoeten er elkaar in een ontspannen sfeer. De reportage in Ter Zake toont hoe erkende vluchtelingen geholpen worden met deze initiatieven.

website van Caritas International. Indien u rechtstreeks een housingcafé-medewerker uit uw regio wenst te contacteren, kan dit via onderstaande adressen:

- Brussel: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

- Luik/Wallonië: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

- Antwerpen/Vlaanderen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Een woning te huur? Laat het weten via het online formulier van Caritas International.

 


klimaatnetwerk liggend spot

Klimaatnetwerk.be

Elke groep een klimaatplan.

meer...

Kalender

Vorige maand Augustus 2017 Volgende maand
M D W D V Z Z
week 31 1 2 3 4 5 6
week 32 7 8 9 10 11 12 13
week 33 14 15 16 17 18 19 20
week 34 21 22 23 24 25 26 27
week 35 28 29 30 31

Komende activiteiten

Geen evenementen

Afbeelding1 Caritas int be cmyk 110px logocaritas 110px Afbeelding7  orbit2  Afbeelding2   Afbeelding6  welzijnsschakels  Wzz Logo 2 WEB