De vier eerste missionaire gemeenschappen bevinden zich in Ooigem, Gent, Puurs en De Klinge. 
Eind vorig jaar lanceerde Missio dit label voor gemeenschappen die op creatieve wijze gestalte geven aan de missionaire dimensie van het geloof. Ze bouwen een eigen identiteit uit en treden in relatie met andere gemeenschappen wereldwijd.

Missio schuift drie criteria naar voren om dit label te verkrijgen. Ten eerste moet de gemeenschap solidair zijn in geloof met een fondsenwervende actie. Ten tweede is de gemeenschap verbonden in geloof door vormingsmomenten of gebedsmomenten te organiseren, gastgemeenschap te zijn of te corresponderen met een buitenlandse seminarist. Ten slotte duidt een missionaire gemeenschap een duo aan als aanspreekpunt voor dit missionair engagement.

Lees er alles over op de website van Missio

Tijdens de algemene vergadering van Missio-directeurs in Rome vroeg Michel Coppin, directeur van Missio-België, paus Franciscus' steun voor dit project. En die kreeg hij. Paus Franciscus plaatste zelfs zijn handtekening op het eerste exemplaar van het Nederlandse en Franse label (zie foto).

Paus Franciscus tekent Missio-label Small


BroederlijkDelen logoNEW FullColorWeb 160px logocaritas 110px Caritas int be cmyk 110px Afbeelding7 orbit2 paxchristi present logo 110 180228 LogoWZS 120px wzz logo vzw 200px