Radicaal Samen

Van 21 september tot 2 oktober 2017 vindt de 28ste Vlaamse Vredesweek plaats. Met als motto ‘Radicaal Samen’ komt de Vredesweek in ‘liefdevol verzet’ tegen de toenemende polarisatie in onze samenleving. Zoals elk jaar draagt een breed netwerk van samenwerkende organisaties en politieke bewegingen de campagne.

De Vredesweek is een initiatief van de vredesbeweging Pax Christi Vlaanderen, en ook Missio en Orbit, eveneens lidorganisatis van het Netwerk Rechtvaardigheid en Vrede, doen mee.

Vanwaar die nood aan liefdevol verzet? De polarisatie tussen verschillende groepen in onze samenleving stelt ons vandaag voor een grote uitdaging. De Vredesweek vaart met een positief en inspirerend verhaal tegen die stroom in. We trekken radicaal de kaart van de liefde. Liefde is een inspiratiebron: ze maakt het mogelijk om bruggen te bouwen en samen op te komen voor een meer inclusieve en rechtvaardige samenleving.

 

Liefde is een krachtige bron van verandering. Een kracht die in ons allen zit,
iedereen wordt geraakt door liefde. Ongeacht kleur, religie, cultuur of land van herkomst.
Liefde overstijgt alles. Ook angst.

Bleri Lleshi, Liefde in tijden van angst

 

De Vredesweek-coalitie wil het almaar bitser klinkende politieke en maatschappelijke discours kenteren. Met de campagne roept de Vredesweek-coalitie op om vanuit liefde af te stappen van het groeiend wij-zij-denken en constructief samen te werken.

Wat staat er zoal te gebeuren?

Naar goede gewoonte werd dit jaar opnieuw werk gemaakt van een inspirerend educatief en spiritueel luik. Daarnaast biedt de Vredesweek verschillende workshops en actiemodellen aan. Ga in liefdevol verzet met een stiltecirkel, maak een filmpje van je eigen ‘liefdesgetuigenis’ of een foto van een speelplaats vol woorden en beelden van liefde in krijt.

Houd zeker de kalender op vredesweek.be in het oog en noteer alvast het startevent, de Staten-Generaal van de Liefde, op 21 september in je agenda. Afspraak tijdens de 28ste Vredesweek, van 21 september, Internationale Dag van de Vrede, tot 2 oktober 2017, Internationale Dag van de Geweldloosheid!

download de poster

campagnebeeld web


BroederlijkDelen logoNEW FullColorWeb 160px logocaritas 110px Caritas int be cmyk 110px Afbeelding7 orbit2 paxchristi present logo 110 180228 LogoWZS 120px wzz logo vzw 200px