In vervolg op de de Werelddag van de Migrant en de Vluchteling (15 januari 2017) biedt de bisschoppelijke Commissie Pro Migrantibus op donderdag 26 januari 2017 een studiedag in Brussel aan, gewijd aan de effectieve mobilisering van de Kerk in België t.a.v. vluchtelingen en migranten.

Als gevolg van de oproep van Paus Franciscus en van de bisschoppen van België, hebben immers veel mensen, verenigingen, parochies overal in België initiatieven genomen. Op de studiedag worden 6 projecten of initiatieven voorgesteld telkens aan de hand van een korte video en van getuigen, medewerkers ter plaatse.

De projecten en initiatieven zijn tegelijk krachtig en bescheiden : mensen wilden vaak ‘in actie schieten maar wisten niet goed hoe te beginnen’. Dat is telkens een leerproces geworden.
De studiedag staat stil bij dit leerproces omdat het een regelrechte uitnodiging is, een vingerwijzing, een inspiratie en een aanmoediging voor allen die het appel willen opnemen.

Père Aurélien Saniko, pastoor van Sint-Jan-Baptist in Molenbeek, geeft een inleiding onder de titel : ‘Onze parochie, een christelijke minderheid in het hart van de migratie.’

De studiedag gaat door in de Renaissancelaan 40, 1000 Brussel - metro Merode of Schuman.
Inschrijving is verplicht per email : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Je betaalt 5 € ter plaatse voor de broodmaaltijd.

Download hier de uitnodiging en het progrramma


BroederlijkDelen logoNEW FullColorWeb 160px logocaritas 110px Caritas int be cmyk 110px Afbeelding7 orbit2 paxchristi present logo 110 180228 LogoWZS 120px wzz logo vzw 200px