De Interlevensbeschouwelijke Werkgroep Gent – IWG organiseert een panelgesprek over de nieuwste encycliek Fratelli Tutti van paus Franciscus.

Speerpunt van het gesprek is deel acht: RELIGIES TEN DIENSTE VAN DE BROEDERSCHAP IN ONZE WERELD.

Dit naar aanleiding van ‘Week van de Interlevensbeschouwelijke Harmonie’, voorgesteld door de Verenigde Naties van 2 tot 9 februari 2021.

 

 

Kenmerkend voor paus Franciscus is de relatie die hij aangaat met andersgelovigen. De encycliek is gegroeid uit een mooi symbolisch gebaar: de ontmoeting met grootimam Ahmad Al-Tayyeb van Abu Dhabi in februari 2019.

In hoofdstuk 8 van deze sociale encycliek, bespreekt de paus religies als bron van wijsheid, waarbij hij behalve aan het bevorderen van het vreedzaam functioneren van religie ook aandacht besteedt aan de interreligieuze inzet voor de inbreng van wijsheid in het werken aan vrede.

We zijn dus allemaal broeders en zusters van elkaar. Maar onze ene wereld is verdeeld in zo'n 4200 religies en spirituele stromingen en in tweehonderd nationale staten en dat maakt het vertalen van die universele broederschap weerbarstig.

 

Online panelgesprek

De inleiding en kadering van het onderwerp wordt verzorgd door de Bisschop van Gent, mgr. Lode Van Hecke.
Voorts zullen twee sprekers vanuit hun levensbeschouwing reflecteren op het thema en enkele prangende vragen stellen.
Dit zijn Naïma Lafrarchi, juriste en onderzoekster aan de UGent, onderwijskundige en bijzondere leermeester Islam en Freddy Mortier, voorzitter van deMens.nu.
Moderator is Els Goetghebeur, UGent.

Het digitale gesprek gaat door op zaterdag 6 februari om 10.00 u.  (vanaf 9u45 zal de digitale room open staan).

Deelname is kosteloos, maar aanmelden is noodzakelijk: https://bit.ly/38vlUFM
U ontvangt dan tijdig de link en de tekst Fratelli Tutti dl. 8.

Voor verdere inlichtingen: v.u. IWG Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


BroederlijkDelen logoNEW FullColorWeb 160px logocaritas 110px Caritas int be cmyk 110px Afbeelding7 orbit2 paxchristi present logo 110 180228 LogoWZS 120px wzz logo vzw 200px