Afbeelding1Hoe motiveer je jongeren om een (vrijwillig) engagement op te nemen? Om een bijdrage te leveren aan een solidariteitsactie? Om zich in te zetten voor een thema dat op het eerste zicht misschien niets met hun eigen leven te maken heeft? Dat zijn de centrale vragen voor onze studievoormiddag. We introduceren het concept ‘autonomie-bevorderende motivatie’, en we gaan na wat dit betekent in verschillende contexten: enerzijds de schoolcontext, waar jongeren verplicht aanwezig zijn; en anderzijds  de context van jeugdbewegingen of solidariteitsorganisaties, waar jongeren zich vrijwillig inzetten.

Download hier de presentatie van de dag (13 Mb).

 

 


image002

Ki Jo Solidariteit

Toegegeven, de naam 'Ki Jo Solidariteit' blinkt niet uit in originaliteit. Het voordeel hiervan is de duidelijkheid: de naam dekt de lading van de werkgroep.

Ki Jo Solidariteit is een werkgroep die op zoek gaat naar de verbinding tussen het werk van de solidariteitsorganisaties enerzijds, en de wereld van kinderen en jongeren anderzijds. Om deze belangrijke uitdaging aan te gaan, werken we samen met het VSKO en met verschillende jeugdbewegingen, waaronder de KAJ en Chirojeugd Vlaanderen.

BroederlijkDelen logoNEW FullColorWeb 160px logocaritas 110px Caritas int be cmyk 110px Afbeelding7 orbit2 paxchristi present logo 110 180228 LogoWZS 120px wzz logo vzw 200px