page3-toptienpriosHet idee van duurzame ontwikkeling is vandaag goed ingeburgerd in de publieke opinie. De bewustwording dat we zorg moeten dragen voor de wereld om ons heen – dichtbij én veraf – is concreet geworden op talrijke domeinen van de samenleving. Maar duurzame ontwikkeling staat niet op zich, want het is ook verbonden met solidariteit en strijd tegen sociale onrechtvaardigheid. Hoe brengen we dit thema – inclusief alle nuance en diepgang – over aan kinderen en jongeren die we ontmoeten op school, in de jeugdbeweging of in de werking van één van de lidorganisaties? Hoe maken we jongeren anno 2013 warm voor de betekenis en het belang van duurzame ontwikkeling?

Op 21 mei 2013 organiseerde KiJo Solidariteit voor de derde keer een ontmoetings- en reflectievoormiddag. In 2011 werd gewerkt rond het concept van dialoogschool ('Het visioen uitgedaagd'), en in 2012 werd verder gebouwd op dit thema ('Het visioen als kompas'). In 2013 focussen we thematisch op 'duurzame ontwikkeling'. Het visioen wordt op die manier concreet en tastbaar gemaakt.


image002

Ki Jo Solidariteit

Toegegeven, de naam 'Ki Jo Solidariteit' blinkt niet uit in originaliteit. Het voordeel hiervan is de duidelijkheid: de naam dekt de lading van de werkgroep.

Ki Jo Solidariteit is een werkgroep die op zoek gaat naar de verbinding tussen het werk van de solidariteitsorganisaties enerzijds, en de wereld van kinderen en jongeren anderzijds. Om deze belangrijke uitdaging aan te gaan, werken we samen met het VSKO en met verschillende jeugdbewegingen, waaronder de KAJ en Chirojeugd Vlaanderen.

BroederlijkDelen logoNEW FullColorWeb 160px logocaritas 110px Caritas int be cmyk 110px Afbeelding7 orbit2 paxchristi present logo 110 180228 LogoWZS 120px wzz logo vzw 200px