Contactgegevens:

Vicaris Luk De Geest
Voorzitter CRV-Gent
Bisdomplein 1, 9000 Gent
09/225.16.26
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Wilfried Van Hove
Contactpersoon Ecokerk Bisdom Gent
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

CONTACT, het netwerk voor maatschappelijke inzet in het Bisdom Gent, organiseert op 31 mei een netwerkavond over de huisvesting voor vluchtelingen. Medewerkers van Welzijnszorg, ORBIT en Caritas International zullen aanwezig zijn, om informatie te geven over de actuele uitdagingen en mogelijkheden, en om al uw vragen te beantwoorden. Er zijn ook enkele getuigenissen van erkende vluchtelingen, over hun niet-evidente zoektocht naar een betaalbare huurwoning.

Op donderdag 26 november (19.00 u. in het Sint-Baafshuis in Gent – onthaal vanaf 18.30 u.) vindt de eerste netwerkavond plaats van CONTACT. NETWERK VOOR MAATSCHAPPELIJKE INZET. Het Bisdom Gent wil vanuit dit netwerk een ontmoetingsplaats bieden voor allen die samen willen werken aan gerechtigheid, vrede en zorg voor de schepping.

Vicaris Luk De Geest verwelkomt. Professor Johan VERSTRAETEN (KU Leuven) opent de avond met een referaat over Een dienende Kerk in de samenleving van vandaag. Vijftig jaar na ‘Gaudium et Spes’.

Nadien zijn er vier gesprekstafels rond vier wegen van maatschappelijke inzet: Laudato Si! Kerk en ecologie (Karel Malfliet), Een waaier van solidariteit – voorstelling Netwerk Rechtvaardigheid en Vrede (Pieter Vandecasteele), Samen leven met migranten en vluchtelingen (Hilde Geraets), Armoede uitsluiten – Welzijnszorg (Lieven De Pril).

Deelname is gratis. Inschrijven doet u voor 20 november via het inschrijvingsformulier dat u vindt via deze link (CCV in het bisdom Gent).

Meer info via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Caritas Vlaanderen regio Oost-Vlaanderen - contactpersoon CONTACT, Nederpolder 24, Gent, 09 224 37 69.

Download de folder

Op aswoensdag 18 februari kunt u de Veertigdagentijd inzetten met paus Franciscus als gids. Op het programma staan gebed en uitwisseling aan de hand van teksten van paus Franciscus. Hij roept ons in deze vasten op tegen de ‘mondialisering van de onverschilligheid. Ook de campagne van Broederlijk Delen wordt verdiept. Van harte welkom van 10 tot 16.30 uur in de A. De Schryverzaal van het Gentse Sint-Bavo Humaniora (Reep 4). Graag inschrijven voor 16 februari via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 09 225 16 26. Gratis toegang.

Download hier de folder

Binnenkort is het weer Kerstmis, en gedenken we de geboorte van het kind Jezus. Tenminste de Christenen doen dat, maar de hele wereld viert mee feest.

Terecht, want het Bijbelse kerstverhaal heeft de hunker naar verlossing, gerechtigheid en “vrede op aarde” definitief in het hart van de mensheid geplant. Dat werd precies 100 jaar geleden nog op ontroerende wijze geïllustreerd. Tijdens de Groote Oorlog die we nu gedenken, vonden de soldaten, verscholen in de loopgraven, dat het Kerstfeest een feest van Vrede moest zijn. Zij besloten op kerstavond spontaan om heel even niet op elkaar te schieten en samen Kerstfeest te vieren. Uniek in de wereldgeschiedenis! Samen, vriend en vijand, Kerst vieren.

Een adventsinterview met bisschop Luc Van Looy op de bisdompagina's van 'Kerk&Leven' in november 2012, een pleidooi voor een meer menswaardig maatschappijbestel.   Mgr. Van Looy is net terug van Rwanda wanneer we hem opzoeken in het bisschopshuis. Het reizen zit hem nog altijd niet in de kleren, je zou veeleer stellen dat het hem fit houdt.  

Subcategorieën

image002

BroederlijkDelen logoNEW FullColorWeb 160px Caritas int be cmyk 110px logocaritas 110px Afbeelding7  orbit2  Afbeelding2   Afbeelding6  180228 LogoWZS 120px  Wzz Logo 2 WEB