De Attent werkgroep Ecokerk werkt jaarlijks samen met een pastorale eenheid om op 1 september -Wereldgebedsdag- biddend en bezinnend samen te komen. Dit jaar vond de viering plaats in Boom. In de H. Hartkerk, de zondagskerk van de pastorale eenheid Rupelkerk Sint-Franciscus, kwamen op vrijdagavond zo’n 50 mensen samen.

 

Laudato Si'-boom

Bij het einde van de gebedsdienst werd een jonge appelaar in pot naar voor gebracht. Vervolgens kreeg het boompje een plaats aan de achterkant van de kerk, die omzoomd is met groenruimte en struiken. Een boom planten is ook je geloof uitdrukken in de toekomst, want het duurt wel enkele jaren voor een boom echt vrucht gaat dragen. Het is dan ook sprekend dat de boom samen met een jongere werd geplant. Pastoor Herman Augustijns zegende het jonge boompje en vervolgens de omstaanders. Daarna werd achteraan in de kerk afgerond met ontmoeting bij een glaasje en een hapje.

 

Naar de website van Attent en de pagina's van Ecokerk bisdom Antwerpen

Waar groeit een Laudato Si'-boom?

 

Wereldgebedsdag2023 Boom 2 950px

 

BroederlijkDelen logoNEW FullColorWeb 160px logocaritas 110px Caritas int be cmyk 110px Afbeelding7 orbit2 paxchristi present logo 110 180228 LogoWZS 120px wzz logo vzw 200px