Jaarlijkse uitwisseling gaat digitaal

Samen met de Waalse Justice et Paix en 27 andere Europese Commissies Rechtvaardigheid en Vrede heeft ook het Netwerk Rechtvaardigheid en Vrede of “the Flemish part of Belgium” deelgenomen aan de Europese bijeenkomst van Justice and Peace Europe op zaterdag 24 april 2021. Normaal gezien zou Hongarije optreden als gastland, maar coronamaatregelen hebben daar anders over beslist. Toch werd het een boeiende uitwisseling.

 

De jaarlijkse Concerted Action van het europese Justice and Peace netwerk focust dit jaar op een erg actueel thema: de groeiende economische ongelijkheid en de nood aan een eerlijk belastingssysteem. De onthulling van de zogenaamde panamapapers illustreert nog meer eens dat strijd voor fiscale billijkheid nog lang niet gestreden is. NRV vertaalde de tekst van de Concerted Action, en beveelt de lezing ervan ten zeerste aan!

Ieder jaar roept Justitia et Pax Europa de nationale commissies op om samen te werken rond een bepaald thema. Voor 2015 gaat deze 'concerted action' over 'The Nationalism of Exclusion'. Over landsgrenzen heen stellen we vast dat nationalistische bewegingen opgang maken. Het prioritair maken van enge nationale belangen werkt mechanismes van uitsluiting, xenofobie en zelfs racisme in de hand.

Subcategorieën

BroederlijkDelen logoNEW FullColorWeb 160px logocaritas 110px Caritas int be cmyk 110px Afbeelding7 orbit2 paxchristi present logo 110 180228 LogoWZS 120px wzz logo vzw 200px