Vrijdag 24 april is er weer een Global Strike for Future. In deze Coronatijden wordt onze solidariteit op de proef gesteld. We zetten ons samen in om onze geliefden, onze buren, onbekenden te steunen. Het is ook samen dat we onze stem moeten laten horen voor het klimaat.

Er zal geen mars zijn vanwege de quarantainemaatregelen, maar we zullen samen met duizenden jongeren wereldwijd onze stem online laten horen.

De wereld kreunt onder COVID-19, een wereldwijde gezondheidscrisis. De aanpak van deze crisis - met het redden van mensenlevens als enige doelstelling - heeft de samenleving tijdelijk zo goed als stilgelegd. Die doelstelling heeft nu absoluut prioriteit. De Klimaatcoalitie is solidair met alle slachtoffers en zij die voor hen zorgen en blijft dan ook net als iedereen ‘in z’n kot’ maar zit niet stil, integendeel.

 

De gevulde straten van 2019 zinderen na. We nemen jullie enthousiasme en roep om klimaatbeleid mee in 2020, en roepen onze politici op tot actie. Ook nu. Want ook de klimaatcrisis eist nu al mensenlevens en bedreigt onze samenleving en de natuur. De effectieve aanpak van de klimaatcrisis laat geen uitstel toe. Om die reden moeten de economische maatregelen die nu al getroffen worden en nog zullen volgen de focus leggen op de mensen en de samenleving weerbaar, eerlijk en groen maken.

Lees de beleidsaanbevelingen van de Klimaatcoalitie

Lees het programma van de Global Climate Strike Online

Ga voor meer info naar de Facebookpagina van de Klimaatcoalitie of naar klimaatcoalitie.be/globalstrike. 

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=6GbM1KyWU3I&feature=youtu.be

BroederlijkDelen logoNEW FullColorWeb 160px logocaritas 110px Caritas int be cmyk 110px Afbeelding7 orbit2 paxchristi present logo 110 180228 LogoWZS 120px wzz logo vzw 200px