Studiogast Karel Malfliet legt in deze podcast van Kerknet uit hoe Ecokerk, in 2005 opgericht op vraag van de Belgische bisschoppen, onze vaak gebroken relatie met God, de naaste en de aarde tracht te herstellen via tal van initiatieven. Toch gaan de wortels van deze beweging heel wat verder terug in de tijd. De encycliek ‘Laudato si’ van paus Francicus was hoe dan ook een mijlpaal, om verschillende redenen. Maar ecospiritualiteit moet op een bepaald moment ecopraktijk worden.

 

Karel Malfliet vertelt in dat verband meer over het aanbod van Rome om, op basis van zeven pijlers, een “Decennium van actie en transitie” op gang te brengen. Ook quizliefhebbers luisteren best naar deze uitzending, want je komt er te weten wie de “groene paus” wordt genoemd… en dat zou best wel eens een verrassing kunnen zijn.

 

 

 

 

Deze player gebruikt cookies in overeenstemming met het Cookiebeleid van SoundCloud. Ze kunnen gebruiksgegevens verzamelen voor analysedoeleinden.

BroederlijkDelen logoNEW FullColorWeb 160px logocaritas 110px Caritas int be cmyk 110px Afbeelding7 orbit2 paxchristi present logo 110 180228 LogoWZS 120px wzz logo vzw 200px