Ecokerk steunt de internationale petitie, gelanceerd tijdens de Laudato Si'-week

Twee belangrijke VN-conferenties komen er aan. In oktober de VN-top over biodiversiteit en in november de VN-Klimaattop in Glasgow, waar landen de eerste keer hun vijfjaarlijkse nieuwe klimaatplannen moeten indienen.

Tijdens de voorbije Laudato Si'-week in mei, werd door de Global Catholic Climate Movement een internationale petitie gelanceerd.
Ecokerk ondertekende ze reeds. Jij kan hetzelfde doen.

 

Ik7mee staand 300px

De staat van ons gemeenschappelijk huis


Ons gemeenschappelijke huis en onze gemeenschappelijke familie hebben zwaar te lijden. De klimaatcrisis veroorzaakt stijgende zeespiegels, een warmere planeet en extremer weer. Het verwoest de levens van onze armste zusters en broeders.

Tegelijkertijd schatten biologen dat we soorten met 100 tot 1000 keer sneller uitsterven dan normaal. "Dat recht hebben we niet" (Laudato Si'33).

 

 

healthyplanethealthypeoplepetition lg

We hebben een unieke kans

Op de VN-biodiversiteitsconferentie (COP15) in oktober kunnen wereldleiders zinvolle doelenstellingen afspreken om het leven op aarde te beschermen.

In november, tijdens de 26e VN-conferentie over klimaatverandering (COP26), zullen landen hun plannen bekendmaken om de doelstellingen van het akkoord van Parijs te halen.

Voorafgaand aan die bijeenkomsten is het onze verantwoordelijkheid om de stem van de meest kwetsbaren te versterken en samen met hen te pleiten. We moeten nu handelen.

Onze vragen aan wereldleiders

  • Pak de klimaatcrisis en de biodiversiteitscrisis samen aan
  • Beperk de opwarming maximaal tot 1,5 graad Celsius, zoals in Parijs afgesproken, en beloof een stop op verlies aan biodiversiteit
  • Zorg voor sociaal rechtvaardige wereldwijde actie, inclusief ondersteuning voor de meest getroffenen
  • Bescherm en respecteer bij klimaat- en biodiversiteitsacties de mensenrechten, inclusief de rechten van inheemse volkeren en lokale gemeenschappen

 

Naar de petitie

 

Lees ook onze campagnetekst: 'Met een 7-sprong naar integrale ecologie'

BroederlijkDelen logoNEW FullColorWeb 160px logocaritas 110px Caritas int be cmyk 110px Afbeelding7 orbit2 paxchristi present logo 110 180228 LogoWZS 120px wzz logo vzw 200px