Hoeveel stroom verbruikt onze parochiezaal eigenlijk? Moet voor één vergadering heel het parochiehuis opgewarmd worden? Gebruiken wij afwas- en kuisproducten met een eco-label? Is de koelkast achter de toog geen energieverslinder? Hoeveel papier gaat er per jaar door de kopieermachine? We gaan toch geen plastieken borden gebruiken op het parochiefeest??

Dergelijke vragen zijn niet zeldzaam in parochieteams. En naarmate de bezorgdheid toeneemt over het impact van onze levensstijl op het klimaat en het milieu, klinken de vragen scherper en dringender.

Hoog tijd om eens alles op een rijtje te zetten. Letterlijk. Met de checklist "met een groot hart op kleine voet" kan je zo aankruisen waar je parochie goed scoort en waar de verbeterpunten liggen. Voer voor een goed voorbereide vergadering van het team van parochie of federatie.

Uiteraard kan je met deze checklist net zo goed aan de slag in je jeugdbeweging, school, ziekenhuis, congregatie of organisatie.

Jouw verhaal hoort bij "Het klimaat verandert OOK MIJ."

Levert de checklist een aantal concrete werkpunten op? Mooi zo. Vergeet niet om het verhaal van de nieuwe groene initiatieven van je groep toe te voegen aan onze actie "Het klimaat verandert OOK MIJ". We nemen het mee naar onze politici, samen met ons eisenpakket voor een rechtvaardig, ambitieus en bindend klimaatakkoord.

 

BroederlijkDelen logoNEW FullColorWeb 160px logocaritas 110px Caritas int be cmyk 110px Afbeelding7 orbit2 paxchristi present logo 110 180228 LogoWZS 120px wzz logo vzw 200px