Een klimaataffiche achter je raam!

Het klimaat verandert snel en dat voelen we hier maar zeker ook in andere delen van de wereld. Op initiatief van parochianen van Sint-Jan-de-Doper werden 4000 affiches en postkaarten gedrukt. In de week van de eenheid van de Christenen (van 18- 25 januari 2024) worden voor de affiches (A4 en A3-formaat) voor het eerst verdeeld. Er zijn twee versies:

  • Er is geen planeet B én
  • Kan het beleid even snel veranderen als het klimaat?

 

Deze affiches roepen op tot een doortastend klimaatbeleid met echte oplossingen. De verwoestende gevolgen van de klimaatverandering kunnen we samen aanpakken met een dapper, weloverwogen en rechtvaardig beleid.

Ecokerk coördineert deze samenwerking met Broederlijk delen, de Sint-Michielsbeweging, het Gents Milieufront en Extinction Rebellion.

We roepen u allen op om een raamaffiche op een zichtbare plaats op te hangen. Zo geeft u uiting aan uw bezorgdheid over het klimaat en steekt u een hart onder de riem van klimaatactivisten die steeds meer slachtoffer worden van repressie door de overheid. klimaataff beleidveranderen 425x600 © Aletta Rambaut

U bent van harte uitgenodigd op de oecumenische dienst in de Sint-Pieterskerk (Sint-Pietersplein Gent) op zondag 21 januari om 17u. Na afloop van de viering kunt u affiches meenemen.

Wenst u affiches aan te vragen, wil u ook actief deelnemen aan de verspreiding van de affiches of wenst u uw logo toe te voegen als ondersteunende organisatie, stuur dan een berichtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

BroederlijkDelen logoNEW FullColorWeb 160px logocaritas 110px Caritas int be cmyk 110px Afbeelding7 orbit2 paxchristi present logo 110 180228 LogoWZS 120px wzz logo vzw 200px