In 2015 schreef paus Franciscus Laudato Si’. Deze encycliek over de milieucrisis werd gericht aan iedereen ter wereld.

Op 4 oktober 2022, werd de film 'The Letter' gelanceerd. De titel verwijst uiteraard naar de encycliek. In deze film komen vier stemmen aan bod. Ze vertegenwoordigen groepen die aan de wereldwijde vergadertafels doorgaans niet gehoord worden. Ze werden uitgenodigd voor een unieke dialoog met de paus.

Afkomstig uit Senegal, de Amazone, India en Hawaï, brengen ze perspectief en oplossingen van de armen, de inheemse bevolking, de jongeren en de biodiverse natuur, in een gesprek met paus Franciscus zelf. De documentaire volgt hun reis naar Rome en de buitengewone ervaringen die daar plaatsvonden, en zit boordevol krachtige persoonlijke verhalen naast de laatste informatie over de planetaire crisis en de tol die het eist van de natuur en de mensen.

  • Bekijk hieronder de film. Onderaan het scherm kan je kiezen voor de ondertiteling in diverse talen. Klik eerst op 'ondertiteling' en nadien op het tandwieltje voor de taalkeuze. Klik op automatische vertaling, en kies Nederlands uit de talenlijst.

  • Voor vertoning met publiek, in een zaal op groot scherm, via een online event, of allebei tegelijkertijd, is een versie met Nederlandse ondertiteling beschikbaar.
    Hiervoor moet je de vertoning vooraf registreren op https://www.theletterfilm.org/screenings/. Je ontvangt dan een licentie, technische instructies en een bestand waarmee de vertoning kan gebeuren.

 

 

Ga naar de website van The Letter