Een nieuwe lente, een nieuw geluid voor het NRV. Na het onverwachte overlijden van voorzitter Luk De Geest in juli 2018, was de post van voorzitter vacant. Professor Johan Verstraeten van de KU Leuven heeft nu aanvaard om deze rol op zich te nemen.

 

Johan is expert in katholiek sociaal denken, vredesethiek, bedrijfsethiek en spiritualiteit en leiderschap.

Momenteel is hij als gewoon hoogleraar verbonden aan de Faculteit Theologie en Religiewetenschappen (KU Leuven). Hij is er lid van de Onderzoekseenheid Theologische en Comparatieve Ethiek en directeur van het Centrum voor de studie van de sociale leer van de kerk.

Johan toont zich alvast gemotiveerd om zich op zijn taak als voorzitter toe te leggen. We kijken uit naar een boeiende samenwerking met iemand met bijzonder veel ervaring en expertise!

We heten hem van harte welkom en wensen hem veel succes toe!

 

Lees ook de causerie die Johan Verstraeten gaf op 6 oktober 2017, bij de dankviering voor Luk De Geest als afscheidnemend vicaris in het bisdom Gent


BroederlijkDelen logoNEW FullColorWeb 160px logocaritas 110px Caritas int be cmyk 110px Afbeelding7 orbit2 paxchristi present logo 110 180228 LogoWZS 120px wzz logo vzw 200px