Wij proberen ook!

Reeds vele jaren proberen wij in ons gezin met kleine (en soms ook iets grotere - financieel dan vooral) stapjes mee te werken aan een beter milieu. We kopen zoveel mogelijk in de bio-boerderij en bij de natuurslager. We beperken ons vleesverbruik.

We nemen vaak (niet altijd) het openbaar vervoer. We letten op ons waterverbruik en plaatsten onlangs nog hoogrendementsglas om energie te sparen. We hebben reeds acht jaar zonnepanelen op ons dak.

We waren vele jaren actief in de natuur- en milieubeweging, zelfs een tijdje in de politiek (niet echt mijn ding). En nu ben ik al enkele jaren lid van het Ecoteam van het bisdom Antwerpen.

En wij praten erover met onze familie en vrienden, en met ieder die het wil horen, hoe belangrijk ook het kleinste persoonlijk initiatief is om uiteindelijk samen tot resultaat te komen. Daarom deden we deze week ook mee aan de manifestatie van de Groene Senioren van Groen-Plus in Doel en Dessel tegen kernenergie.

En we hopen dat op het eind 2015 in Parijs eindelijk een ernstig politiek akkoord kan bereikt worden voor de bescherming van ons milieu voor de toekomst.


BroederlijkDelen logoNEW FullColorWeb 160px logocaritas 110px Caritas int be cmyk 110px Afbeelding7 orbit2 paxchristi present logo 110 180228 LogoWZS 120px wzz logo vzw 200px