7 sprong liggend 255px

Campagne Ecokerk

Met de campagne voor de scheppingsperiode van 2024, legt Ecokerk opnieuw de focus op 'alles wat ademt en leeft', de rijke biodiversiteit van onze wereld die helaas sterk bedreigd is door toedoen van de mens.

Meer...

 

spot Ik7mee liggend

De 7-sprong van...

Lees de inspirerende verhalen van mensen en groepen die hun eigen 7-sprong naar integrale ecologie al deelden.

Meer...

 

laudatosiboom ad

Naar klimaatneutraal kerkelijk vastgoed

In samenwerking met de bisschoppen, startte NRV-Ecokerk een sensibiliserend en ondersteunend project voor het duurzaam maken van kerkelijk vastgoedpatrimonium.

Meer...

#ik7mee

Piet Van Pelt is niet alleen beeldend kunstenaar, hij is ook al vele jaren lid van de werkgroep Ecokerk van bisdom Antwerpen. Piet studeerde godsdienstwetenschappen en filosofie. De vragen naar de...

Bewuste, duurzame en kwaliteitsvolle keuzes!

Ecologie maakt voor mij deel uit van bewust leven en kiezen. Professioneel en persoonlijk hecht ik veel belang aan gezondheid. Daar horen ook gezonde omgevingen, gezonde relaties en gezonde voeding bij. We kunnen er niet meer rond, we zijn nu anders ziek dan vroeger.Veel chronische ziekten duiken op, de cijfers rond bijvoorbeeld allergieën liegen er niet om.

Daarom zijn velen dan ook op zoek naar duurzame en kwaliteitsvolle producten, naar eerlijke en transparante productinformatie.  Waar een tijdje geleden exotisch en excentriek trendy was, is dat vandaag eerder authentiek, puur en nabij. Het is fijn om te zien dat ook verschillende topchefs deze visie delen en bewust kiezen voor pure producten uit eigen streek en ook rekening houden met de ecologische voetafdruk van deze producten.

Zelf probeer ik hier ook heel bewust mee om te gaan. Terug naar vers in plaats van voorverpakte producten en mee met de seizoenen, naar wat dan beschikbaar is. Verder probeer ik ook eenvoud in te brengen en te koesteren in mijn leven. We leven nog steeds in een consumptie-en een wegwerpmaatschappij, maar ik probeer hier steeds meer en meer aan te ontsnappen. Ik hoef geen oneindige keuzemogelijkheden in producten. En voorwerpen die ik eigenlijk niet veel gebruik, geef ik met plezier weg aan mensen die ze wel kunnen gebruiken. 

Zo verandert het klimaat ook mij: bewuste, duurzame en kwaliteitsvolle keuzes!

BroederlijkDelen logoNEW FullColorWeb 160px logocaritas 110px Caritas int be cmyk 110px Afbeelding7 orbit2 paxchristi present logo 110 180228 LogoWZS 120px wzz logo vzw 200px