Vernieuwd biodivers bosje in kerktuin Heilig Hartkerk

De Heilig Hartkerk is een van de kerken van de nieuwe Emmanuelparochie van Hamme en Waasmunster.

Het is een vrij recent gebouw, ingeplant in een mooie groene zone, waarin zo'n 30 jaar geleden ook een bosje werd aangeplant.

 

 

 

Vernieuwing drong zich op

Ons bosje is na al die jaren duidelijk 'einde loopbaan'. Tijdens de grote stormen van de laatste jaren was het telkens prijs. Meerdere, te groot geworden struiken vielen om of werden gewoon uitgerukt door de hevige wind en veroorzaakten schade en vooral veel dringend opruimwerk. Overigens staan nog een aantal stammen gereed om tijdens een storm om te vallen. Het bosje is door de ouderdom ook niet meer om aan te zien en onmogelijk te onderhouden.

 

Biodivers nieuw jong groen

In de loop van de maand februari 2020 wordt het bosje daarom vernieuwd, op initiatief van de kerkraad Heilig Hart. 

Echte bomen (berk, eik en els) blijven behouden, maar wild en erg opgeschoten struikgewas verdwijnt om plaats te maken voor nieuw groen, met inheemse soorten. Meidoorn, sleedoorn, hazelaar, kornoelje, ligustrum en krentenboom zullen voortaan deze plek achter de kerk sieren. Ze zullen ook meer kleur brengen.

De vernieuwde groene zone in onze kerktuin wordt ongeveer 450 m² groot, wat een een beetje kleiner is dan de oppervlakte die het huidige bosje inneemt.

In ieder geval zal de beplanting vlug bijdragen tot een verdere verfraaiing van de kerkomgeving.

 

F2128k05 


Ecokerk logo 144px

Het klimaatplan van...

Jouw 7-sprong: tips per thema

Klimaatnetwerk.be wordt mee gedragen door volgende organisaties:               

BroederlijkDelen logoNEW FullColorWeb 160px logocaritas 110px Caritas int be cmyk 110px Afbeelding7 orbit2 paxchristi present logo 110 180228 LogoWZS 120px wzz logo vzw 200px