7 sprong liggend 255px

Campagne Ecokerk

Met de campagne voor de scheppingsperiode van 2024, legt Ecokerk opnieuw de focus op 'alles wat ademt en leeft', de rijke biodiversiteit van onze wereld die helaas sterk bedreigd is door toedoen van de mens.

Meer...

 

spot Ik7mee liggend

De 7-sprong van...

Lees de inspirerende verhalen van mensen en groepen die hun eigen 7-sprong naar integrale ecologie al deelden.

Meer...

 

laudatosiboom ad

Naar klimaatneutraal kerkelijk vastgoed

In samenwerking met de bisschoppen, startte NRV-Ecokerk een sensibiliserend en ondersteunend project voor het duurzaam maken van kerkelijk vastgoedpatrimonium.

Meer...

#ik7mee

Piet Van Pelt is niet alleen beeldend kunstenaar, hij is ook al vele jaren lid van de werkgroep Ecokerk van bisdom Antwerpen. Piet studeerde godsdienstwetenschappen en filosofie. De vragen naar de...

Vele handen maken licht werk…

Met de encycliek ‘Laudato si’ van paus Franciscus kunnen we niet anders dan durven stilstaan en beseffen dat zorg voor onze schepping een opdracht is voor elk deel van de Kerk en dus voor elk van ons.

 

Ook bij IJD willen we hier bij stilstaan en nadenken over hoe we hiermee met en bij jongeren aan de slag kunnen.

logo IJDNiet alleen zijn we ons niet altijd bewust van onze grote ecologische voetafdruk, we moeten dit dan ook in praktijk durven brengen! Ik ben ervan overtuigd dat we hiervoor niet allemaal wereldschokkende en radicale veranderingen moeten uitvoeren, het zijn vaak kleine dingen die een groot verschil kunnen maken. En laat dat vooral onze eerste stap in de goede richting zijn!

 

Veel kansen en mogelijkheden

We zien voor onze organisatie alvast nog vele kansen en mogelijkheden om hier verder over na te denken en op in te zetten. Niet alleen paus Franciscus zelf, maar ook de inspiratie die we kunnen vinden in de campagne ‘het klimaat verandert ook mij’ zijn bronnen van waaruit we kunnen putten en waarmee we aan de slag zullen gaan.

 

Klimaatplan in nieuw beleidsplan IJD

zomerkamp IJD pluskampNu we aan het werk zijn aan een volgende beleidsperiode, zijn dit punten waar we langer willen bij stilstaan en in ons beleidsplan willen opnemen. We zullen onze onze groepen, zowel als onszelf, stimuleren om concrete acties in praktijk te brengen. De volgende jaren zullen jullie zeker en vast onze inspanningen kunnen volgen en hopelijk kunnen we met alle collega’s en jongeren die bij IJD betrokken zijn zo ons steentje bijdragen aan een klimaatneutrale organisatie!

 

 

 

Voortdoen op de ingeslagen weg

herbruikbare bekers op kampOndertussen trachten we de reeds gedane inspanningen op vlak van ecologie en milieu ook verder te zetten en blijven we inzetten op herbruikbare bekers op kamp, duurzaam spelmateriaal, afval beperken en sorteren....
Zeker op de zomerkampen en grote IJD-initiatieven willen we deze zaken niet uit het oog verliezen. Samen gaan we ervoor!

Annelien Boone, directeur IJD

 

Lees ook de bijdrage van Annelien voor "Het klimaat verandert ook mij"

BroederlijkDelen logoNEW FullColorWeb 160px logocaritas 110px Caritas int be cmyk 110px Afbeelding7 orbit2 paxchristi present logo 110 180228 LogoWZS 120px wzz logo vzw 200px