We hebben onze boomplanting in de parochie gekoppeld aan de vormselcatechese.

Tijdens het eerste weekend van september plantten wij in onze kerk een pluimappelkruisboom (unieke soort!), tijdens de viering van de kruisoplegging van de 31 kandidaat-vormelingen.

Die boom blijft hier de hele scheppingsperiode staan.

 

 

 

 

Pluimappelkruisboom??

De vruchten van deze boom zijn pluimen, appelen en kruisjes:

 

  • pluim: kruis als +teken: hoop, positiviteit
  • appel: kruis als kruispunt: goede keuzes maken voor de schepping
  • kruisje: kruis als symbool van (de strijd tegen) het lijden.

 

Malus domestica

Na de viering plantten we vlak naast onze Sint-Martinuskerk een (echte) Malus domestica Ecolette (appelaar), met toestemming van het Gemeentebestuur en met medewerking van de Groendienst. 

Helaas moest dit ‘en petit comité’ gebeuren, vermits samenscholingen nog altijd niet toegelaten zijn. Koster Edwin en diaken Cis namen de honneurs waar, plantten de boom en gaven hem meteen al een flinke scheut water. We hopen dat hij het goed zal doen op dit plekje.

Binnenkort wordt er een bordje bij geplaatst met wat uitleg. Daarop staat onder andere dat we hopen dat de mensen in de lente genieten van zijn bloesem en in de herfst van zijn appelen. En 365 dagen per jaar mag hij een symbool zijn om ons te herinneren aan onze delicate en dringende opdracht: het behoeden en bewaren van onze aarde, Gods schepping.

Cis Marinus

 

 


Ecokerk logo 144px

Waar groeit een Laudato Si'-boom?

laudatosiboom ad

Campagne Ecokerk 2024

affiche liggend 255px

 Naar campagnepagina's...

 

BroederlijkDelen logoNEW FullColorWeb 160px logocaritas 110px Caritas int be cmyk 110px Afbeelding7 orbit2 paxchristi present logo 110 180228 LogoWZS 120px wzz logo vzw 200px