De Werkgroep Diaconie en Solidariteit van de Pastorale Eenheid HH. Jacobus en Antonius zal in Kapellen, in akkoord met de gemeente een notenboom planten op een open ruimte vlak naast de St.-Jacobuskerk. De steunpaal is al geplaatst, de open ruimte wordt een bloemenweide.

Ook in Brasschaat is het overleg met de gemeente bezig, en is alvast een plaats voorgesteld waar een linde zou worden geplant.

 

Er wordt nu concreet afgesproken wanneer de boomplantingen effectief kunnen doorgaan, met een beperkte plechtigheid en het aanbrengen van het Laudato Si'-bord.

In afwachting van de grote bomen werd op 4 oktober in de zondagskerk Sint Antonius  Brasschaat en de Sint Jacobus Kapellen een olijfboom in pot geplaatst (zie foto). Deze boompjes kregen een plek in Ons Middelheem in Brasschaat en in de weekkapel van de Sint Jacobuskerk.

 

 

Ecokerk logo 144px

laudatosiboom ad

Waar groeit een Laudato Si'-boom?

Terug naar campagne Ecokerk

affiche liggend 255px

 Naar campagnepagina's...

 

BroederlijkDelen logoNEW FullColorWeb 160px logocaritas 110px Caritas int be cmyk 110px Afbeelding7 orbit2 paxchristi present logo 110 180228 LogoWZS 120px wzz logo vzw 200px