Op zaterdag 4 september 2021 zetten wij in onze parochie het werkjaar in met een “scheppingsviering”. Centraal in deze viering stond een gebed voor de zorg voor de schepping, zoals paus Franciscus in zijn encycliek Laudato si’ vroeg.

 

Na vele maanden in onze kleine bubbels, met mondmaskers en anderhalvemetercontacten, konden we eindelijk eens een beetje meer “samen vieren”. Tegen half zeven liep onze kerk goed vol.

Zij die trouw de ganse coronaperiode kwamen, waren er nu ook, maar daarnaast daagden toch ook wel heel wat “nieuwe” kerkgangers op. Het gezinskoor was op post en … jawel ook de jonge generatie was er, de leiding van KSA, de nieuwe buren van ons klooster en kerk.

Als symbool voor ons engagement en als boodschap van hoop en vertrouwen brachten deze jongeren in de offerande een jonge appelboom naar voren. Na de viering werd deze boom onder de deskundige leiding van Koen naar buiten gebracht en naast de kerk geplant.

De boom staat op grond van de paters, maar is niet van hen. De boom is van iedereen, met vruchten voor iedereen. Een boom voor de volgende generaties.

Bij de boom werd een bord in eikenhout geplaatst. Daarin werd volgend citaat uit de encycliek Laudato Si ingekapt: "De aarde is een gemeenschappelijk erfgoed, waarvan de vruchten allen ten goede moeten komen" (LS 93).

Aan water zal deze boom geen gebrek hebben. Achter de kerk wordt immers al meerdere jaren hemelwater dat op het kerkdak valt opgevangen in een regenwatervat.

De avond werd afgesloten met een heildronk (met appelsap!), op de gezondheid van onze “cox orange” boom!

(Foto's: PE H.Thomas)

 

Lees ook het verslag op de website van de pastorale eenheid

Lees ook het verslag op de website van Attent

 

 

 

 

Ecokerk logo 144px

laudatosiboom ad

Waar groeit een Laudato Si'-boom?

Terug naar campagne Ecokerk

affiche liggend 255px

 Naar campagnepagina's...