Op 1 oktober ging Ecokerk Ninove officieel van start. Omdat de klimaatproblematiek drastisch is, willen ook wij als kerkgemeenschap nadenken over een ecologische levensstijl die voor iedereen haalbaar is en die bijdraagt tot ons aller geluk. We laten ons inspireren door Bijbelse bronnen en de encycliek Laudato Si’ van paus Franciscus.

 

Vanuit die inspiratie gaan we op zoek naar lokale initiatieven die we in de praktijk willen omzetten en waar onze hele gemeenschap baat bij heeft.

Op zondag 4 oktober (het feest van Franciscus) gaven we het goeie voorbeeld met een kersverse (of appelverse?) appelboom in de tuin van de pastorie.

We riepen alle parochianen op om zelf ook bewùst een boom te planten in hun tuin/dorp om hun bezorgdheid voor onze planeet in de verf te zetten. We hielpen daarbij een handje: tot 20 oktober kon men bij ons een appelboom (James Grieve) of een perenboom (Conférence) bestellen. Er werden een 15-tal bomen op die manier besteld.

Tim Van Nieuwenhove

Klik hier voor de fotoreportage van NinofMedia

Ecokerk in Ninove

 


 

Ecokerk logo 144px

Waar groeit een Laudato Si'-boom?

laudatosiboom ad

Campagne Ecokerk 2024

affiche liggend 255px

 Naar campagnepagina's...

 

BroederlijkDelen logoNEW FullColorWeb 160px logocaritas 110px Caritas int be cmyk 110px Afbeelding7 orbit2 paxchristi present logo 110 180228 LogoWZS 120px wzz logo vzw 200px