Op 1 september 2021, de wereldgebesdag voor de zorg voor de Schepping, kwamen we samen onder het dak van enkele grote bomen, in de tuin van de paters Scheutisten in Schilde. Ruim 50 mensen, waaronder enkele jongeren die het wel zagen zitten om bij die gelegenheid enkele bomen te planten.

 

We hoorden lezingen uit het boek Spreuken over de Wijsheid en uit Mattheus over de keuze ofwel Gods weg te kiezen of die van de hebzucht. Ze toonden hoezeer God en de schepping in één adem worden vernoemd en hoe de mens wordt opgeroepen om zorg te dragen voor de aarde en al haar bewoners.

Na de gebedsdienst begaf jong en oud zich naar de plaats waar een notenboom en kastanjeboom klaar lagen om een plekje in de grond te krijgen. De jongeren, die binnenkort hun vormsel doen, kweten zich met zorg van hun taak.

Pater Theo Wijnants zegende de jonge bomen. En daar hoorde een prachtige wens bij:

Ik wens iedereen in de tuin van zijn of haar leven een prachtige boom.
Met stevige wortels van liefde, takken van vriendschap die naar alle kanten reiken en met vruchten van geluk, die je elke dag opnieuw kan plukken.

Laat de vogels nesten bouwen in die boom, zorg dat iedereen zich bij je thuis voelt.

Laat hem vooral niet wegkwijnen door de bedorven lucht van eigenbaat en snel winstbejag ten koste van alles en iedereen.
En als in de herfst de bladeren vallen, treur dan niet, want de wind verspreidt reeds het zaad en de zon en regen doen het groeien tot een jonge boom, nog mooier en duurzamer dan de vorige.

Heb voor dit alles veel geduld, want bomen groeien traag.
Laat je boom dag na dag groeien en bloeien zodat iedereen ervan kan genieten, dan zal hij ook steeds weer voor jou openbloeien en vruchten dragen.

Lees het volledig verslag

 

 

Ecokerk logo 144px

Waar groeit een Laudato Si'-boom?

laudatosiboom ad

Campagne Ecokerk 2024

affiche liggend 255px

 Naar campagnepagina's...

 

BroederlijkDelen logoNEW FullColorWeb 160px logocaritas 110px Caritas int be cmyk 110px Afbeelding7 orbit2 paxchristi present logo 110 180228 LogoWZS 120px wzz logo vzw 200px