Na de viering van zondag 19 december 2021 hebben we naast de Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekt Onvangen kerk, een kerspruimboom geplant. De vruchtjes zijn vers van de boom geplukt een ware lekkernij.

 

Koen Herreman van de geloofskerngroep lichtte bij het planten toe hoe actueel de boodschap van paus Franciscus in zijn encycliek Laudato Si uit 2015 nog steeds is, en het moreel en spiritueel kompas kan leveren bij het scheppen van een meer zorgende, broederlijke, vredevolle en duurzame wereld: “In feite hebben we een unieke kans om het huidige 'kreunen en lijden' van de wereld om te vormen tot de barensweeën voor de geboorte van een nieuwe manier van samenleven, samen verbonden in liefde, medeleven en solidariteit, en een harmonieuzere relatie met de natuurlijke wereld, ons gemeenschappelijke huis.

Werkelijk, COVID-19 heeft duidelijk gemaakt hoe diep we allemaal verbonden van elkaar afhankelijk zijn. Als we starten met ons een post-COVID-wereld voor te stellen, hebben we bovenal een integrale benadering nodig, want 'alles is nauw met elkaar verbonden en de huidige problemen vragen om rekening te houden met alle factoren van de wereldcrisis" (LS 137).

Door de boom een plaats te geven naast de kerk, maakt we zichtbaar dat wij als geloofsgemeenschap de integrale ecologie als basis nemen voor ons handelen en spreken.”

 

 

Ecokerk logo 144px

Waar groeit een Laudato Si'-boom?

laudatosiboom ad

Campagne Ecokerk 2024

affiche liggend 255px

 Naar campagnepagina's...

 

BroederlijkDelen logoNEW FullColorWeb 160px logocaritas 110px Caritas int be cmyk 110px Afbeelding7 orbit2 paxchristi present logo 110 180228 LogoWZS 120px wzz logo vzw 200px